Versetul zilei

30 mai 2015

Mi Rialzerai

A mânca, a bea, și-a crăpa!

Adevăratul iudeu şi adevăratul creştin

O zi minunata!

Valoarea unei stanci de pe mare se vede in mijlocul furtunii.
Valoarea unui far din port se vede in bezna adanca a noptii.
Valoarea credintei tale se vede in probleme, necazuri si incercari.
Romani 8:37
"Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit."

Hrana ta zilnica!

30 MAI
Luca 12.32-48

Bogatul din parabolă strânsese comori pentru el însuşi (v. 21) şi a pierdut totul, inclusiv sufletul. Domnul le dezvăluie acum ucenicilor cum se pot strânge comori fără niciun risc: dând milostenie şi împărţindu-şi bunurile, pentru că, în felul acesta, fac o depunere sigură la banca din cer (v. 33, comp. cu cap. 18.22). Atunci inima se va ataşa de această comoară cerească şi va aştepta cu şi mai mult dor venirea Domnului (citiţi 1 Petru 1.4). Domnul Isus Se va întoarce. Are această speranţă consecinţe practice în viaţa noastră, în sensul că ne desprinde de o lume pe care o vom părăsi, ne curăţa „după cum El este curat" (1 loan 3.3), ne face plini de râvnă în lucrarea pentru alte suflete şi ne umple inima de bucurie? Să ne gândim şi la bucuria scumpului nostru Mântuitor, ale Cărui afecţiuni vor fi la culme. El însuşi va găsi plăcere să-i primească şi să-i slujească pe aceia care L-au slujit şi care L-au aşteptat pe pământ (v. 37). Atunci „ispravnicul credincios şi înţelept" îşi va primi răsplata, iar robul care n-a făcut voia stăpânului său, deşi o cunoştea (v. 47; Iacov 4.17), îşi va primi pedeapsa grozavă. „Oricui i s-a dat mult i se va cere mult..." (v. 48). Să încercăm să ne facem fiecare socoteala cu privire la tot ce am primit şi să tragem concluzia.

29 mai 2015

Cati vom fi ca EL?

Aceasta trebuie sa ne preocupe...
Cel ce a chemat lumina din intuneric la inceput, o va pastra...Apocalipsa 21:1.
Acolo toate lucrurile vor fi noi, El va aseza toate lucrurile bune create la inceput (Fapte 3:19-21), acolo va supune omului toate lucrurile ca la  inceput...Evrei 2:5-8.
El va reveni si va innoi toate lucrurile, insa cu oameni noi, transformati...vrednici de mostenire!
Poti refuza... suntem costienti de aceasta sau vorbim de pe varful buzelor cand spunem:"Vino Doamne Isuse"
Ar trebui mult mai mult sa punem accent pe pregatirea aceasta asa cum ne invata Pavel in toate epistolele era  singura lui preocupare si nu pe evenimentul propriu zis, pentru ca pe acela numai Tatal il cunoaste!(Fapte 1:7)
Pentru acea mare intalnire trebuie sa ne pregatim!!!!
Sa fim ca EL...1Ioan3.2...trebuie sa traim ca EL...1Ioan 2:6
Cine nu este constient de cresterea spirituala ...de cei trei timpi, stadii, pe care i-a lasat Dumnezeu pe pamant si anume: nasterea, cresterea si desavarsirea, nu a inteles nimic din ceea ce spune Dumnezeu in Cuvantul Sau, caci trebuie sa ne asemanam cu El, sa ajungem la acea "statura de om mare".(Efes4:13-14)
In Iov33:14, spune Cuvantul "Dumnezeu vorbeste insa,cand intr-un fel,cand intr-altul,dar omul nu ia seama".
In versetele urmatoare este o descriere a felului cum ne vorbeste: prin vise, prin vedenii, prin instiintari(v15-18)...si in vers 19 spune ca ne vorbeste si prin DURERE....care duce spre desavarsire...aceasta trebuie insusita, dar DOARE...insa beneficiile sunt uriase!

Hrana ta zilnica!

29 MAI
Luca 12.13-31

Cineva din mulţime face apel la Domnul pentru o problemă de moştenire, iar El, profitând de această ocazie, dezvăluie care este rădăcina acestor contestaţii: lăcomia. „Pentru că iubirea de bani este o rădăcină a tot felul de rele" (1 Timotei 6.10). Parabola omului bogat ale cărui grânare au ajuns neîncăpătoare ilustrează această pasiune pentru a strânge. Celor care acumulează şi-şi fac calcule şi proiecte pe termen lung le place să se numească prevăzători, dar ce fac ei denotă tocmai cea mai mare lipsă de prevedere, pentru că ei neglijează şi înşală ceea ce au cel mai de preţ: sufletul. În nebunia lui, bogatul crezuse că-şi poate mulţumi sufletul oferindu-i „multe bunătăţi" (v. 19). Dar sufletul nepieritor are nevoie de un alt fel de hrană. Da, nebun este numele pe care Dumnezeu îl dă acestui om (comp. cu Ieremia 17.11) şi pe câte morminte nu ar putea fi inscripţionat un astfel de epitaf (Psalmul 52.7)!
In antiteză cu aceasta, Domnul Isus îi învaţă pe ai Săi că adevărata prevedere constă în a-ţi pune încrederea în Dumnezeu. Orice stânjeneală cu privire la nevoile noastre de zi cu zi este rezolvată prin afirmaţia: „Tatăl vostru ştie că aveţi nevoie de ele" (v. 30). Dacă punem pe primul plan împărăţia Lui şi interesele Lui, El Se va îngriji în totalitate de ale noastre.

28 mai 2015

Specificul vremurilor din urma


Vreau sa fiu libera!

Oricine traieste in pacat este rob al pacatului.
Ioan 8:34
Nu stiu sa  fie alta problema mai arzatoare decat acesta: problema  pacatului din viata noastra sau a celor din jurul nostru.Poate ca noi nu ne vedem "chiar atat" de pacatosi, si daca ne uitam in jur si facem comparatie cu altii, atunci cu certitudine ajungem la aceasta concluzie, insa daca ne punem in lumina Cuvantului si a Adevarului...atunci nu pot decat sa spun: "Doamne, am falimentat"

Pacatul este o grava problema care nu tine de varsta, fie mic, fie mare, fie tanar, fie batran, toti suntem cuprinsi de acest virus infect care intra subtil in viata noastra.
Pentru unii este o batalie,  pentru altii insa nu reprezinta nimic (grav), din contra este o distractie, o cale spre "libertate".
Omul declara ca s-a nascut liber si vrea sa ramana liber pana  la moarte, cu toate acestea, el nu este decat un prizonier si este cel mai mare rob legat de lanturi.
Legat in lanturi...!
Daca am spune celui de langa noi...esti  rob sau chiar noua de ni s-ar adresa cineva spunandu-ne.."nu esti decat un biet prizonier", probabil  ne-am supara atat noi dar si pesoana careia ne-am adresat, insa Biblia spune clar: oricine traieste in pacat este rob al pacatului.
Putem noi oare sa spunem ca David:
"Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea?"
Avem si noi curajul ca David sa spunem....
DA, Doamne! Jur si ma voi tine de legamant ca voi pazi legile Tale drepte!

Chiar daca asta inseamna:
-sa nu mai mint, sa nu mai fur (Levitic 19:11),
-sa iubesc din toata inima pe vrajmasul meu (1 Ioan 4:20),
-sa nu vorbesc de rau despre nimeni, sa nu fiu invidios pe nimeni, sa nu fiu viclean (smecher)cu nimeni
(1Petru 2:1),
-sa nu ma asez pe scaunul batjocoritorilor si sa nu mi se opreasca piciorul la sfatul celor rai (Ps.1:1),
-sa imi tin piciorul departe de orice drum rau (Ps.119:101),
-sa nu iubesc lumea si nici lucrurile din lume (1 Ioan 2:15),
-sa nu intorc rau pentru rau....nimanui (Romani 12:17),
-sa fac milostenie pentru cei in nevoie (Luca 12:13,
-sa nu judec pe nimeni (Matei 7:1),
-sa ma infranez si sa nu mai las tarata in poftele in care eram altadata
 (1Petru 1:14),
-sa nu fiu rea fata de altii (1Petru 2:1)
-sa fiu rabdatoare cu altii (1 Tesaloniceni 5:14)
-sa nu fiu mandra (Ps.31:23)
....si Scriptura e plina de porunci.
Oare nu sunt eu rob si prizonier? M-am uitat peste toate aceste versete si am constat ca nu ma fac vinovata de toate, dar iata ce spune Cuvantul:
Căci cine păzeşte toată Legea şi greşeşte într-o singură poruncă se face vinovat de toate.
Iacov 2:10
Nu pot sa spun decat,
Doamne, te rog iarta-ma si ajuta-ma sa ma pocaiesc, sa fiu libera si nu prizoniera, sa pot spune si eu ca David:
Jur si ma voi tine de legamant ca voi pazi legile Tale drepte.
Stiu ca doar Tu ne faci liberi, ''Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi"(Ioan 8:36), de-aceea vreau sa fiu libera!

Hrana ta zilnica!

28 MAI
Luca 12.1-12

Ipocrizia care-i caracteriza pe farisei putea deveni, sub o altă formă, un pericol şi pentru ucenici. Cei care-L urmează pe Isus pot căuta să ascundă lumii relaţia lor cu El. De aceea, în prezenţa mulţimilor, Domnul îi încurajează pe ai Săi să-L recunoască deschis înaintea oamenilor, fără să se teamă de consecinţe. Ştim, într-adevăr, ce prigoană grozavă îi aştepta pe ucenici şi pe creştinii din primele secole. Cu tandreţe. Domnul îi pregăteşte pe prietenii Săi (v. 4) pentru acele zile grele şi le îndreaptă gândurile spre Tatăl ceresc. Este cu putinţă ca Dumnezeul care Se ocupă de o vrabie de o valoare infimă să nu Se îngrijească de copiii Săi aflaţi în încercare? In plus, ei nu trebuia să se frământe pentru mărturia pe care aveau s-o dea; Duhul Sfânt le dicta cuvintele pe care urma să le spună.
Astăzi, în ţările noastre(ma refer la Romania), cei credincioşi nu mai sunt nici persecutaţi, nici omorâţi. Dar, dacă îşi manifestă credinţa, ei au parte de aceeaşi ură şi de acelaşi dispreţ al lumii, întotdeauna greu de suportat. De aceea, aceste îndemnuri şi promisiunile care le însoţesc sunt la fel de actuale şi pentru noi. Să cerem Domnului să ne dea mai mult curaj pentru a vesti Numele Său.

27 mai 2015

O avertizare profetică pentru S.U.A!


Hrana ta zilnica!

27 MAI
Luca 11.37-54

Pentru a doua oară, Isus Se află invitat la masa unui fariseu (comp. cu cap. 7.36). Şi aici gazda îşi permite să critice ceva cu privire la El. Atunci Cel care cunoaşte inimile denunţă cu vehemenţă răutatea şi ipocrizia clasei responsabile din popor. Luând o înfăţişare pioasă înaintea oamenilor, fariseii şi învăţătorii legii ascund înăuntrul lor corupţie şi moarte, ca un mormânt peste care păşeşti fără să vezi ce este în el.
Cine ar fi îndrăznit vreodată să vorbească atât de aspru unuia care 1-a invitat la el? Dar, după mărturia fariseilor înşişi, Isus era adevărat şi nu-1 păsa de nimeni şi nu privea la înfăţişarea oamenilor (Matei 22.16). Ce exemplu pentru noi, cei care ştim atât de bine, prin cuvinte plăcute (dar adesea atât de puţin sincere), să ne menajăm reputaţia! 
Sub pretextul amabilităţii îşi fac simţite prezenţa, de fapt, această falsitate şi acest formalism pe care Isus le condamna la farisei. , Neputând să-L contrazică pe Domnul, vrăjmaşii caută să-I găsească vreo vină. Câteva expresii din Psalmul 119 ne fac cunoscute rugăciunile Lui atunci când suferea în faţa unei astfel de împotriviri (v. 98,110,150...).

26 mai 2015

Tom end Jerry, in varianta ruso-americana!

In timp ce Armata Romana isi cheama rezervistii la verificare, http://www.libertatea.ro/, NATO si RUSIA isi incoarda muschii. Curios este ca amandoua fac acest exercitiu, in acelasi timp.
Oficialii NATO spun că exerciţiul militar aerian început în Nord este unul dintre cele mai mari de acest fel efectuat vreodată de aliaţi. Manevrele poartă numele "Provocarea Arctică" şi implică 4.000 de soldaţi şi 100 de avioane.

Exerciţiile sunt conduse de Norvegia şi au drept scop liniştirea aliaţilor baltici. După declanşarea crizei din Ucraina, nordul Europei a fost constant scena provocărilor militare ale Rusiei.

În paralel, Rusia a mobilizat aproape de trei ori mai multe forţe, 12.000 de soldati si 250 de avioane de vanatoare, http://www.bzi.ro/,  pentru o serie de manevre efecuate în Centrul, Vestul şi Sudul ţării. Ministrul rus al Apărării a arătat că Moscova se pregăteşte pentru scenariul unui atac în munţii Ural şi în Siberia. mai multe pe http://www.realitatea.net/.
Ce putem face noi....SA NE RUGAM!

Manuale sataniste distribuite in scoli!

Eu m-am "minunat" destul....va las sa va "minunati" si voi!

Gruparea "Templul Satanic", a realizat o carte de colorat cu tematica satanica si va fi distribuita gratuit in clasele mici. Toate acestea se fac, invocandu-se dreptul la libertate religioasa.
"" In masura in care un consiliu al unei scoli va permite difuzarea  versetelor religioase si Biblii gratuite distribuite elevilor, este firesc sa actionam si noi, deoarece consideram ca acesti elevi trebuie sa aibe acces la o varietate de opinii religioase. Nu putem sta cu mainile in san" au declarat satanistii.

Intrebarea mea este....
CREDINCIOSII VOR STA CU MAINILE IN SAN?

Hrana ta zilnica!

26 MAI
Luca 11.11-36
Numai puterea Domnului Isus, a Celui care 1-a învins pe „omul cel tare", ne poate izbăvi de răul care se află în noi; altfel, o patimă izgonită va fi inevitabil înlocuită de o alta. Inima noastră se aseamănă cu casa din versetul 25. Este inutil să fie măturată şi împodobită, dacă în ea nu locuieşte şi nu stăpâneşte o nouă gazdă, Isus.
Binecuvântarea - repetă Domnul - nu depinde nici de relaţiile de familie (v. 27,28, comp. cu capitolul 8.21), nici de privilegiile unei generaţii. Ea este făgăduită celor care ascultă şi păzesc Cuvântul lui Dumnezeu.
In versetul 33 este reluată învăţătura din capitolul 8.16. Baniţa, ca măsură de capacitate, este un simbol al comerţului şi al afacerilor, iar patul este un simbol al somnului şi al lenei. Deşi sunt opuse una alteia, ambele (şi afacerile şi lenea) pot sufoca flacăra palidă a mărturiei noastre. In Matei 5.15, lumina trebuia să lumineze „tuturor celor din casă, pe când aici ea este aprinsă „pentru ca cei care intră - vizitatorii - să vadă lumina".
Ochiul rău (v. 34) este cel prin care pătrund în noi întunecimile păcatului. Atenţie la direcţia pe care o iau uneori privirile noastre (Iov 31.1), când se îndreaptă spre o literatură care ne poate întina inimile şi care ne poate tulbura gândurile (2Corinteni7.1)!

25 mai 2015

Cine vrea s-o castige, o va pierde...

La modul general vorbind, oamenii  au un singur scop cat traiesc pe pamant,
"cum sa faca si ce sa faca, sa traiasca cat mai mult si cat mai bine".
Peste tot auzim sfaturi care sa ne ajute sa ne mentinem cat mai sanatosi. Ce mancare sa consumam ca sa fim sanatosi, ce sport sa facem sa ne mentinem sanatosi si multe alte invataturi, indicatii si retete gasim in acest sens. Nu este nimic rau in toate acestea, chiar sunt foarte bune aceste sfaturi date de persoanele calificate in acest  sens, insa ceea ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca toti  suntem interesati de modul care ne invata sa ne pastram viata si nu acela de a invata cum sa o intrebuintam. 
Omul se leaga de himerele acestei lumi si spera sa gaseasca pe pamant siguranta.
De multe ori fugim de realitatea care ne arata exact contrariul a ceea ce noi credem sau cautam.
Si cu toate acestea inca functioneaza iluzia ca vom gasi.
Oare, nu se vede o parte din  judecata lui Dumnezeu deja pe pamant?Acestea ce inseamna?
A-ti pune ordine in viata ta si in relatia ta cu Dumnezeu.
Scripura ne relateaza evenimente despre aceasta, oamenii vor muri de teama, in asteptarea lucrurilor care se vor petrece pe pamant.
Ceea ce risipeste teama nu este puterea noastra ci increderea in cuvintele lui Dumnezeu.(Isaia 41:10).
De aceea sa invatam cum trebuie sa ne intrebuintam viata, nu cum sa o pastram si de la cine am putea sa invatam cel mai bine, daca nu de la Cel cu care ne dorim sa avem parte. 
Daca ar fi sa-L prezentam pe Domnul Isus dupa Evanghelii, cam asa arata:
un strain(Ioan8:32);
un om fara adapost(Luca9:58);
un izgonit-respins(Luca 8:37);
un sarac(Matei17:24-27);
un neinteles(Marcu9:32)
...asa a trait Fiul lui Dumnezeu care ne-a aratat ca a fost in trecere, calator, strain. De nimic de pe pamant nu si-a legat inima.
Oare inima mea nu cumva este legata de viata aceasta?
De ce oare, facem eforturi atat de mari sa  pastram ceea ce nu este al nostru? 
Viata....nu este a noastra si oricat am incerca noi, nu dispunem de absolut nimic spre a prelungi-o nici macar cu un cot. Ca atare, sa lasam acest tel deoparte si sa ne preocupe mai mult cum sa intrebuintam viata pe care ne-a dat-o Dumnezeu in dar. 
Viata este darul lui Dumnezeu pentru tine, ceea ce faci tu cu ea este darul tau pentru Dumnezeu!

Minciuna sau adevar?

Ne confruntam in zilele de azi cu foarte multa minciuna.
Minciuna poate sa te scape de o pedeapsa pe moment, insa inaintea lui Dumnezeu nu ai sanse de scapare.
Cu toate ca oamenii mint, totusi...lor nu le place sa fie mintiti. 
Adevarul insa are uneori un pret!
Cand nu esti "pregatit" sa platesti pretul adevarului, sa te supui lui si sa-l respecti....pregateste-te sa infrunti consecinte grave inaintea lui Dumnezeu.Adevarul Lui nu ingaduie nici o alterare, este nemiscat, neschimbator ca si STALPUL unei case....nu poate fi lungit, scurtat, prelungit, modificat.. de aceea va rezista....
 "Pe celce va birui,il voi face un stilp in Templul Dumnezeului Meu"(Apoc 3:12). 
Asadar "cumpara adevarul si nu-l vinde,intelepciunea,invatatura si priceperea"
(Proverbe 23:23)
Adevarul uneori iti aduce multi dusmani, insa este de preferat sa fii socotit vrajmas oamenilor decat sa nu spui adevarul si sa fii socotit vrajmasul lui Dumnezeu.
...si sa nu uitam: 
Minciuna are picioare scurte si chiar daca ne salveaza pe moment, adevarul va iesi la iveala!!!!

Hrana ta zilnica!

25 MAI
Luca 11.1-10
Ucenicii sunt copleşiţi de locul pe care-1 ocupă rugăciunea în viaţa Stăpânului lor. Să facem şi noi ce au făcut ei: să-I cerem Domnului să ne înveţe să ne rugăm. Rugăciunea este oare recitarea unor fraze învăţate pe dinafară? Parabola cu cei doi prieteni ne învaţă, din contră, că trebuie să ne exprimăm fiecare cerere într-un mod clar şi precis: „Prietene, împrumută-mi trei pâini..." (v. 5). Poate fi vorba de o nevoie spirituală care deodată se face simţită, izbind la uşa inimii noastre (v. 6)? Să nu ne grăbim să o respingem; dimpotrivă, să o tratăm ca pe un prieten venit de pe drum (v. 6). Chiar n-avem nimic să-i oferim! Atunci să ne îndreptăm spre Prietenul divin, fără teamă că-L vom deranja. În dragostea Lui, Dumnezeu găseşte plăcere să le răspundă copiilor Săi şi nu-i înşală niciodată. Dimpotrivă, dacă în neştiinţa şi în lipsa noastră de înţelepciune I-am cerut „o piatră", El a ştiut să schimbe cererea noastră şi să ne dea „daruri bune".
Până să-L fi întâlnit pe Domnul Isus, omul este pentru Dumnezeu tot atât de mut ca demonizatul din versetul 14. Salvat prin Hristos, primind, la convertirea sa, darul Duhul Sfânt (comp. cu v. 13), el poate apoi să-şi înalţe glasul în laudă şi în rugăciune. Să fructificăm şi noi într-un mod tot mai îmbelşugat acest privilegiu!

24 mai 2015

Hrana ta zilnica!

24 MAI
Luca 10.25-42
Întrebat de un învăţător al legii, Isus Se adresează conştiinţei interlocutorului Său. Acesta, pentru a se eschiva, vrea să restrângă sfera definită prin cuvântul aproape". Domnul îl învaţă că acest „aproape" este în primul rând El, Isus (v. 36,37) şi că, prin exemplul Lui, un răscumpărat devine aproapele tuturor oamenilor. În nenorocitul dezbrăcat şi lăsat aproape mort îl recunoaştem pe păcătosul pierdut şi neputincios; în preot şi levit recunoaştem deşertăciunea religiei; iar în samariteanul milostiv îl recunoaştem pe Mântuitorul care S-a aplecat asupra nenorocirii noastre şi care ne-a salvat de la o soartă tragică şi disperată. Hanul ne face să ne gândim la Adunare, unde cel salvat va primi îngrijirile cuvenite, iar hangiul este Duhul Sfânt care asigură aceste îngrijiri prin Cuvânt şi rugăciune (cei doi lei), subiectul versetelor 38-42 şi al capitolului 11.1-13. Prin urmare, Domnul nu i-a mai spus. „Fă aceasta (legea) şi vei trăi" (v. 28), ci: „du-te şi fă şi tu la fel' (v. 37).
Scena următoare se desfăşoară într-o casă prietenă. Isus este acolo primit, slujit, ascultat şi iubit. Pentru că slujirea Martei îi absorbise cu totul gândurile, ea va trebui mustrată pentru aceasta; însă inima Mariei deschisă pentru Cuvântul Lui va bucura inima Domnului (1 Samuel 15.22).