Versetul zilei

4 iulie 2015

Hrana ta zilnica!

4 IULIE
loan 2.1-12
Isus este invitat la o nuntă. Să remarcăm însă că întreaga scenă se mută în afara sălii unde avea loc ospăţul şi că nu ni se spune nimic cu privire la miri. Tot ce ştim despre ei este că avuseseră gândul fericit de a-L invita pe Isus împreună cu ucenicii Lui. Dragi prieteni, II putem asocia noi pe Domnul cu fiecare împrejurare de-a noastră? Va fi El întotdeauna liber să ia parte la sărbătorile din familia noastră şi la momentele noastre de divertisment? Numai El ne va putea face parte de adevărata bucurie, căreia vinul îi este în Cuvânt o imagine. Cu toate acestea, tocmai apa „pentru curăţire" este cea folosită pentru a produce acest vin al bucuriei. Aşa va fi şi cu Israel în timpul restaurării lui şi aşa este şi pentru noi: gustăm bucuriile spirituale numai în măsura în care mai întâi ne judecăm pe noi înşine.
In felul omului este să servească „întâi vinul cel bun" (v. 10). El se grăbeşte ca încă din tinereţe să profite de tot ce-i poate oferi viaţa - căci, cu vârsta, puţin câte puţin, vor veni grijile, necazurile, declinul, moartea. Vinul cel mai bun a fost pus primul. Isus lucrează altfel. El a rezervat pentru ai Săi bucurii eterne, care nu se pot compara cu fericirea deşartă de pe pământ. Să nu ne dorim altele!

3 iulie 2015

Familia- institutia cea mai atacata la momentul actual!

Cu cateva saptamani in urma stateam de vorba cu cineva care a fost prezent intr-o sala de judecata. Nu era intr-un proces, nu era citat ca martor, ci pur si simplu a fost prezent deoarece o cunostinta avea proces in ziua respectiva.
Printre discutiile pe care le-am avut, mi-a spus un lucru care m-a pus pe ganduri. Sedinta a inceput la ora 9 si s-a terminat seara la 6 cu o mica pauza la pranz. Au fost peste 70 de procese, dintre care  peste 45% au fost doar divorturi si o buna parte din aceste procese, erau intre "crestini".
E trist....? E normal...? Depinde cum privim!
Am folosit ghilimele de rigoare pentru cuvantul crestini, pentru ca doar denumirea a ramas la acesti oameni.
Triam vremuri din ce in ce mai tulburi si nu exista  lovituri mai puternici, decat in aceasta directie, unde diavolul loveste cu atata putere. A imbolnavit mintea multora  si credeti-ma ca este "mare lucru" intr-o lume atat de stricata, tu sa ramai curat. 
Pentru multi "dragostea este dragoste" si nu conteaza pe cine iubesti, nu conteaza ca iubirea este manifestata catre o persoana de acelasi sex, chiar daca asta este impotriva a ceea ce Dumnezeu a lasat porunca. Pentru altii insa diavolul are alta metoda. Nu conteaza ca Dumnezeu a lasat porunca, "ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta", ei totusi o fac. 
De ce...? Diferenta  de caracter sau nepotrivire sau mai simplu.....nu mai vreau sa raman sub legamantul pe care l-am facut, "voi fi cu tine pana cand moartea ne va desparti". Si uite asa, zeci de crestini ajung prin salile tribunalului sub diverse motive, insa indiferent de motivatie, "Numele Domnului este terfelit din cauza acestor "crestini".
Am intrebat daca e trist...?
DA, e trist, chiar printre cei care sunt cu Cartea Legii in mana se intampla astfel de lucruri.
E normal...?
Normal nu este, insa daca privim in viata acestor oameni, este normal.
Este normal sa ajunga la divort, daca bazele casniciei nu au fost puse pe ceea ce trebuie.
In Psalmul 127 sta scris:
"Daca nu zideste Domnul o casa, degeaba lucreaza cei ce o zidesc...."
Bazele unei casnicii durabile trebuie puse pe stanca cea mai tare, adica pe HRISTOS!
Doua lucruri fac casnicia sa fie durabila si sa reziste in fata intemperiilor vietii:
"relatia corecta cu Hristos si relatia corecta dintre soti"
Corecta si sincera!
Datorita atitudinii incorecte in primul rand  fata de Domnul si-apoi fata de celalalt sot, casnicia esueaza si se ajunge la faliment.
Astazi lupta este pe viata si pe moarte in aceasta directie, de-aceea este necesar sa veghem in permanenta. 
DRAGOSTEA este una din componentele de baza ale casniciei durabile.
Daca exista dragoste fata de Dumnezeu si dragoste fata de partener, atunci roadele nu vor inceta sa apara.In primul rand caminul nostru va fi sfintit, vom aduce onoare la adresa lui Dumnezeu si evident vom fi o marturie vie pentru cei de langa noi si cei din lume.
Dragostea uneste, dragostea jertfeste si dragostea daruieste!



Eroii credintei! Poti fii si tu...? Sau....?

Hrana ta zilnica!

3 IULIE
Ioan 1.35-51

Umblarea lui Isus (şi nu numai semnul de sus: v. 33) umple inima lui Ioan de convingere şi de bucurie (v. 36). Acestea sunt lucrurile care vorbesc întotdeauna altora! Cei doi ucenici ai lui Ioan îl aud pe Isus şi I se alătură. Îl urmează şi rămân în compania Sa, privilegiu de care ne putem bucura şi noi acum, potrivit promisiunii Sale (Matei 28.20).
Andrei ne dă încă un exemplu: îl aduce la Isus pe ,fratele său, Simon". Înainte de a plănui vreo activitate pe care să o facem, să ne gândim la cei apropiaţi ai noştri care încă nu-L cunosc pe Domnul. 
Andrei este un ucenic şters (retras, modest). Lucrarea sa însă din acea zi va avea consecinţe deosebit de importante, pentru că fratele său, Simon, va deveni apostolul Petru. Filip aude chemarea Domnului şi, la rândul său, îi vorbeşte lui Natanael despre acest Nazarinean care nu este altul decât Mesia cel promis. Niciun argument nu are însă greutatea acestei invitaţii: „Vino şi vezi".
Câte nume şi titluri grandioase preamăresc, în acest capitol, gloriile eterne actuale sau viitoare ale Domnului Isus Hristos: Cuvântul, Viaţa, Lumina, singurul Fiu din sânul Tatălui, Mielul lui Dumnezeu, învăţătorul, Mesia sau Hristosul, adevăratul Nazarinean, împăratul lui Israel şi Fiul Omului!

2 iulie 2015

Marturisirea de credinta....infractiune?

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul David Cameron, a propus o lege prin care mărturisirea credinţei creştine ar putea fi infracţiune. Proiectul de lege intitulat "Instrucțiuni de oprire a terorismului" a fost iniţiat de secretarul de stat Theresa May. Aceasta a justificat nevoia de această lege folosindu-se atrocităţile comise de ISIS şi Boko Haram.
 
Mike Ovey, important teolog anglican, fost avocat și acum director  la Universitatea de Teologie din Londra, spune că proiectul de lege este un dezastru pentru creștinii britanici. A spune că Iisus este Fiul lui Dumnezeu ar putea părea ofensator pentru alte religii, și, prin urmare, contrar "valorilor britanice”, explică acesta conform portalului Ştiri pentru viaţă. Ar fi ușor, de asemenea, să se facă o legătura incorectă între învățătura creștină cu privire la avort și acțiunile violente ale anumitor activiști pro-viață. Rezultatul ar fi o interdicție privind orice opoziție la avort, chiar dacă discursul ar fi pașnic și legal. "Aș spune sincer că experiența ne arată că ultimul lucru de făcut este să ai încredere într-un guvern în privința libertăților civile.

Pericolul vine de la caracterul vag al legii, deoarece nimeni nu știe ce se înțelege prin "valorile britanice” pe care urmărește să le apere. Legile existente permit deja persecutarea celor care îndrăznesc să proclame cu voce tare Adevărul.
 
În acest sens este dat ca exemplu cazul lui Damon Kelly, un călugăr catolic de 53 de ani, care a fost arestat de cel puțin zece ori deoarece distribuie pliante împotriva avortului sau homosexualității. El nu a fost judecat, și nimic nu a putut fi folosit împotriva sa din pliantele distribuite. Motivul este simplu: călugărul arată întotdeauna păcatul, nu păcătoșii, conform învățăturii bisericii.

Acesta a lăsat un pliant în cutia poștală a două femei americane, care s-au descris ca fiind "vrăjitoare lesbiene” și a discutat cu acestea. După câteva săptămâni, voind să le informeze despre pericolele vrăjitoriei, a lăsat în cutie un al doilea pliant. Ceea ce l-a transformat  imediat într-un potențial hărțuitor.

Hrana ta zilnica!

2 IULIE
Ioan 1.19-34

Nu povara păcatelor era aceea care-i conducea pe aceşti delegaţi ai iudeilor la Ioan Botezătorul, ci mai degrabă curiozitatea şi dorinţa de a-şi forma o părere; poate chiar şi o oarecare îngrijorare. Ancheta lor îi dă totodată ocazia lui Ioan de a-şi transmite mesajul (comp. cu 1 Petru 3.15b). Însă nu despre sine le va vorbi el câte ceva (v. 22). El însuşi nu este decât un simplu glas. Este „trimis de la Dumnezeu ... ca să mărturisească despre „luminat'' (v. 6-8). Intr-un anumit sens, toţi cei răscumpăraţi sunt chemaţi să dea mărturie despre lumină şi, întâi de toate, umblând „ca nişte copii ai luminii" (Efeseni 5.8). In ei înşişi, ei nu sunt nimic, doar instrumente prin intermediul cărora Hristos, Lumina morală a lumii, trebuie să fie manifestat
Dumnezeu i-a dat mai dinainte slujitorului Său repere despre cum avea să-L recunoască pe Acela pe care era însărcinai să-L desemneze. „Iată Mielul lui Dumnezeu" (v. 29), strigă Ioan de îndată ce apare Isus. Dumnezeu S-a îngrijit de o jertfă sfântă care să înlăture păcatul lumii. Ea fusese aşteptată încă de la cădere şi anunţată atât prin profeţi, cât şi prin imaginile vechiului legământ (Isaia 53; Exod 12.3).
 Şi ce jertfă! Mielul lui Dumnezeu nu este altul decât Fiul lui Dumnezeu (v. 34).

1 iulie 2015

Voia Ta...nu voia mea !

Crestinul din ziua de astazi a devenit unul modern, in pas cu lumea, lucru care nu a adus altceva decat dezechilibru, atat in mod individual cat si la nivel de Biserica. Acest dezechilibru nu inseamna altceva decat  neliniste constanta, desi in Biserici se vorbeste de invatatura sanatoasa, un lucru diametral opus  cu atitudinea pe care o au unii crestini din ziua de azi.
Intrebarea este: "de ce invatatura sanatoasa, (daca exista) nu se reflecta in viata crestinilor"?
 De ce, majoritatea sunt lumesti?
De fapt ne confruntam vizibil cu doua categorii, desi procentul nu este identic. Insa, sunt crestini dedicati cu adevarat, si sunt (multi) crestini lumesti.
Invatatura sanatoasa produce crestini maturi, ori astazi suntem in fata unui regres in multe biserici. Iar daca nu este regres, este stagnare.Ori stagnarea si regresul nu sunt pe placul Domnului. Ceea ce trebuie sa creasca si sa ramana este DRAGOSTEA, ori dragostea nu se dobandeste decat daca starea noastra spirituala este in crestere. Un lucru pe care trebuie sa nu-l uitam si face parte din ABC-ul credintei, "Hristos nu este interesat de nimic de la noi...decat INIMA noastra". Este tot ceeea ce-L intereseaza.
O inima predata in totalitate, o inima sincera, va sta totdeauna la dispozitia lui Dumnezeu.
"Sunt aici, la dispozitia Ta
Cheama-ma si Te voi asculta"
Inima...locul in care se odihnesc atatea lucruri, sunt atatea stari. Inima din nastere are deja o structura formata, si este atat de greu sa construiesti acolo unde este deja o structura, insa Dumnezeu este Dumnezeul minunilor si El o poate schimba.
Imparatia lui Dumnezeu nu se poate instaura decat prin dragoste!
Deseori am vrea sa fortam lucrurile, sa le silim, insa forta si sila nu aduce o dragoste sincera. Este nevoie de vointa pentru a dori sa fim schimbati. Noi nu putem face schimbarea, insa noi putem hotara daca vrem sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne prelucreze.
Voia Ta...nu voia mea !



Un verset pentru fiecare zi!



  1. Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie  1 Timotei 4:12
  2.  Avram a crezut pe Domnul, şi Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire. Geneza 15:6
  3. „Îl văd, dar nu acum, Îl privesc, dar nu de aproape. O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel. Numeri 24:17
  4. „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei.Deuteronom 5:6
  5. Scoală-te şi gemi noaptea când încep străjile! Varsă-ţi inima ca nişte apă înaintea Domnului! Ridică-ţi mâinile spre El pentru viaţa copiilor tăi care mor de foame la toate colţurile uliţelor!Plâng. lui Ieremia 2:19
  6.  Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru; umblati intocmai dupa randuielile Mele, paziti poruncile Mele si impliniti-le. Ezechiel 20:19
  7. Cararea pe care mergi sa fie neteda, si toate caile tale sa fie hotarate: nu te abate nici la dreapta, nici la stanga si fereste-te de rau. Proverbe 4:26-27
  8. Fiindca bunatatea Ta pretuieste mai mult decat viata, de aceea buzele mele canta laudele Tale.Te voi binecuvanta, dar, toata viata mea, si in Numele Tau imi voi ridica mainile. Psalmii 63:3-4
  9. Daca esti curat si fara prihana, atunci negresit, El va veghea asupra ta si va da inapoi fericirea locuintei tale nevinovate.Iov 8:6
  10. "Iata, frica de Domnul, aceasta este intelepciunea; departarea de rau, este pricepere." Iov 28:28
  11. Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai. 1 Ioan 4:19
  12. Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii!1 Corinteni 15:19
  13. Dar daca cel rau se intoarce de la rautatea lui si face ce este bine si placut, va trai tocmai din pricina aceasta! Ezechiel 33:19
  14. De aceea, Domnul insusi va va da un semn: "Iata, fecioara va ramane insarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel. Isaia 7:14
  15. Pazeste-mi sufletul, caci sunt unul din cei iubiti de Tine! Scapa, Dumnezeule, pe robul Tau, care se increde in Tine!Psalmii 86:2
  16. Dar adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vin zilele cele rele si pana nu se apropie anii cand vei zice: "Nu gasesc nicio placere in ei" Eclesiastul 12:1
  17. Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii. Matei 7:12
  18. Caci, prin El, si unii si altii avem intrare la Tatal, intr-un Duh. Efeseni 2:18
  19. Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca daca invatatura este de la Dumnezeu sau daca Eu vorbesc de la Mine. Ioan 7:17
  20. Feriti-va de orice se pare rau.1 Tesaloniceni 5:22
  21. Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos si care raspandeste prin noi, in orice loc, mireasma cunostintei Lui. 2 Corinteni 2:14
  22. El va va intari pana la sfarsit, in asa fel ca sa fiti fara vina in ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. 1 Corinteni 1:8
  23. Asa ca fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu.Romani 14:12
  24. Ridica-ne, Dumnezeule, fa sa straluceasca fata Ta, si vom fi scapati! Psalmii 80:3
  25. In Tine, Doamne, imi caut scaparea: sa nu raman de rusine niciodata! Psalmii 71:1
  26. Popoare, in orice vreme, incredeti-va in El, varsati-va inimile inaintea Lui! Dumnezeu este adapostul nostru.Psalmii 62:8
  27. Domnul sa te binecuvanteze din Sion, El, care a facut cerurile si pamantul! Psalmii 134:3
  28. Doamne, ce este omul ca sa iei cunostinta de el, fiul omului ca sa iei seama la el?Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece. Psalmii 144:3-4

Judecata este gata să înceapă !

Hrana ta zilnica!

1 Iulie
Ioan 1.1-18
„Singurul Fiu" fâcându-L cunoscut pe Tatăl - astfel poate fi rezumată această evanghelie (v. 18; vezi 1 Ioan 4.9). Primul verset deja, în care fiecare termen trebuie bine cântărit, îl prezintă ca fiind Cuvântul, o Persoană eterna, distinctă de Dumnezeu, şi totuşi Dumnezeu. Cât de departe ne pot purta în trecut gândurile noastre, Cuvântul era (Psalmul 90.2). Acest Cuvânt creator însă, unica sursă de viaţă şi de lumină, nu ni se adresează din înălţimea cerului; nu, ci a venit în lume (v. 9), supunându-Se limitelor noastre de spaţiu şi de timp. 
Ce taină de nepătruns: „Cuvântul S-a făcut carne" (v. 14; 1 Timotei 3.16)! Şi n-a venit ca un mesager grăbit, care se întoarce repede la cel care l-a trimis. El „a locuit" (Şi-a făcut cortul) în mijlocul nostru, fără totuşi a înceta vreodată să fie „în sânul Tatălui" (v. 18). Tot ceea ce este Dumnezeu prin însăşi natura Sa: dragoste şi lumină (har pentru inima păcătosului şi adevăr pentru conştiinţa acestuia), s-a apropiat de noi şi a strălucit în această Persoană minunată. Întunecimile morale ale omului n-au înţeles însă adevărata lumină (v. 5). Lumea nu şi-a cunoscut Creatorul. Ai Săi nu L-au primit pe Mesia al lor (v. 11).
 Cât despre tine, cititorule, L-ai primit? 
Dacă răspunsul tău la această întrebare este da, atunci eşti un copil al lui Dumnezeu 
(v. 12; Galateni 3.26).

30 iunie 2015

Hrana ta zilnica!

30 IUNIE
Luca 24.36-53
Domnul ar fi putut să Se înalţe la cer în momentul învierii Sale. Dar dorea să-i întâlnească din nou pe iubiţii Săi ucenici (Ioan 16.22); voia să le dea o dovadă nu numai a faptului că era viu, ci şi că a rămas Om pentru totdeauna, acelaşi Isus pe care II cunoscuseră, II urmaseră şi-L slujiseră aici, jos. Dragi copii ai lui Dumnezeu, Acela pe care-L vedem în cer nu este numai „un duh" (v. 37), nici numai un „străin" (v. 18) pentru inimile noastre. Este Isus al Evangheliilor, Fiul Omului, cum ni L-a prezentat Luca, Mântuitorul cel tandru, pe care vom fi învăţat încă pe pământ să-L cunoaştem şi să-L iubim.
„Trebuie", „trebuia", „nu trebuia?" (v. 7,26,44,46). Tot planul lui Dumnezeu trebuia să se împlinească prin suferinţele lui Hristos, dar şi prin gloriile Sale.
Domnul Isus alege ca Betania să fie locul din care El îi va părăsi pe ai Săi. El îi aşază astfel, în chip simbolic, pentru timpul absenţei Sale, pe un nou teren, în afara sistemului iudaic (v. 50): terenul vieţii celei noi şi al comuniunii (loan 12.1).
Cel din urmă cuvânt al Domnului este o promisiune (v. 49), iar cel din urmă gest al Său, o binecuvântare (v. 50). El a plecat, dar inima alor Săi este plină de atunci încoace de bucurie şi de laudă. Ca obiecte ale aceleiaşi iubiri, să-L celebrăm şi noi pe Dumnezeul nostru, pe Tatăl nostru, şi ne vom bucura într-un Mântuitor desăvârşit.

29 iunie 2015

CHEMARE URGENTA LA POST SI RUGACIUNE!

Traim intr-o vreme de mare cernere si o mare lupta pe calea credintei.
Daca vrei sa ai prieteni si sa fii "normal", trebuie sa traiesti si sa accepti asa cum traieste lumea, daca vrei sa fii placut inaintea lui Dumnezeu, atunci esti socotit anormal de catre oameni.Tot ceea ce era anormal odata, astazi a devenit normal si bineinteles invers.
Tot mai multe batalii spirituale se dau printre cei credinciosi si un mare castig de cauza are cel rau in  aceasta lupta.
Vremurile pe care le traim sunt pe sfarsit, insa necazul abia incepe. Dupa hotararea recenta data de Curtea Suprema a SUA, mai toate institutiile, mai toti oamenii "normali" care mai cred in conceptul  de "FAMILIE", sunt revoltati. Parerile sunt pro si contra privind  homosexualitatea, insa legea lui Dumnezeu este sfanta si clara, "homosexualitatea este un pacat, iar plata pacatului este moartea"
Este revoltator si sunt atat de uimita ca intreaga planeta se zbate si se confrunta cu alte nenorociri, calamitati, neajunsuri, crize, razboi, foamete,etc, dar problema primordiala a unora este "homosexualitatea", legi prin care suntem obligati sa acceptam pacatul. Vorba romanului:"casa arde, baba se piaptana".
Mintea omului s-a imbolnavit atat de tare incat nu mai are limite. Si ca sa va convingeti, urmariti acest video http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2743647-barnen-tagade-for-allas-lika-varde
in care copiii de gradinita, nevinovati si inocenti sunt scosi sa marsaluiasca pe strazi sustinand un miting organizat de aceasta categorie.
Poate spunem, "ei si...noi suntem in Romania, nu traim in USA"
Lucrurile nu sunt chiar asa. Legalizarea unei legi, obliga in primul rand supunere, iar ca biserica crestina, ca si crestini, nu putem accepta aceasta hotarare, iar nesupunerea atrage pedeapsa. Insa, intre pedeapsa oamenilor si cea a lui Dumnezeu....preferam pedeapsa oamenilor.
La Roma, peste 1 milion de oameni au manifestat impotriva acestei legalizari.
Discriminata de codurile penale si scoasa de pe lista bolilor psihice, astazi homosexualitatea este foarte intens promovata desi in urma cu 10-13 ani, Europa nu promova acest lucru. Insa tot ceea ce odata era anormal, astazi este normal.
 Imi amintesc de o poezie care are la un moment dat urmatorul vers:
"Tot ceea ce odata, era pacat...la noi este curat...". Din pacate, in aceasta situatie au  ajuns chiar  multi crestini in ziua de azi. Oameni a caror inima este impartita, oameni care spun ca traiesc langa Dumnezeu, dar se amagesc singuri. Oameni care declara una, dar traiesc alta. Oameni care accepta lucruri care sunt o uraciune inaintea lui Dumnezeu, si nu putini pastori in USA au decis sa sprijine aceasta categorie si sa accepte.

Ce avem de facut noi ca si crestini?
Este nevoie URGENTA de unire in post si rugaciune. Este tot ceea ce putem face!
Bineinteles se vor face tot felul de petitii sau alte modalitati de a ne exprima parerea, insa sincer, cred ca prea putin conteaza aceste demersuri. Singurul care poate interveni  este DUMNEZEU!

DOAMNE INDURA-TE DE NOI, DE USA, DE TOTI CRESTINII DE PRETUTINDENI. AJUTA-NE SA RAMANEM NECLINTITI PRINCIPIILOR BIBLICE SI SA RAMANEM STATORNICI PE CALE, INDIFERENT DE CONSECINTE!

De ce nu este pace....?

Cu foarte mare greutate reusesc sa mai scriu pe blog. Nu stiu daca numai eu am probleme cu timpul sau....? Drept este, ca pe langa toate activitatile pe care le aveam pana acum, m-am angajat la inca o activitate in plus si timpul pe care il aveam pana acum (mai liber) s-a ocupat cu aceasta activitate.
Ich möchte Deutsch lernen...asa ca mi-a ramas foarte putin timp, cu toate ca mi-am redus si programul la servici, dar ma rog Domnului sa reusesc sa fac fata la toate.

Citeam de dimineata din cartea Cronicilor si  mi-a ramas in minte un cuvant, "... si imparatia a avut pace sub el", adica sub domnia lui, vorbim de imparatul Asa
(2 Cronici 14:5/b)
In cel de-al doilea verset din acest capitol spune: "a facut tot ce era bine si placut inaintea Domnului"
De ce era pace sub domnia lui...? Pentru ca Domnul a dat odihna!(2 Cronici 14: 6)

Ne miram de ce nu este pace in lume...?
Oare mai marii nostri si ai altor state fac tot ce este bine si placut inaintea Domnului?
O intrebare la care ar trebuie sa raspundem noi, mai marii nostri si toti cei care doresc pacea.

Hrana ta zilnica!

29 IUNIE
Luca 24.13-35
Doi ucenici merg trişti pe drumul spre Emaus. După ce şi-au pierdut speranţa pământească într-un Mesia pentru Israel, se întorc acum la câmpurile şi la treburile lor (Marcu 16.12). Misteriosul străin care li Se alătură le va schimba însă complet firul gândirii. El începe prin a se mira de lipsa lor de pricepere şi de necredinţa lor (v. 25). Acestea două merg adesea împreună. Şi de câte ori neştiinţa noastră nu rezultă din faptul Că noi nu ne încredem (Evrei 11.3)! Apoi Domnul le deschide Scripturile acestor doi însoţitori de drum şi le dezvăluie în ele („cele despre El" (v. 27). Să nu uităm niciodată aceasta: cheia Vechiului Testament şi în special a profeţiilor constă în a-L căuta în ele pe Isus!
Remarcaţi cum Domnul Se lasă reţinut de cei care au nevoie de El: „a intrat ca să rămână" cu aceşti doi ucenici (v. 29). De-am putea avea şi noi această experienţă! Şi mai ales atunci când suntem descurajaţi şi când împrejurările au luat o întorsătură nedorită de noi, să învăţăm în prezenţa Lui să le acceptăm aşa cum sunt. Încurajarea pe care ne-o dau Scripturile (Romani 15.4: „încurajarea Scripturilor") ne va îndrepta apoi gândurile spre un Mântuitor viu şi ne va face inimile să ardă.

28 iunie 2015

Hrana ta zilnica!

28 IUNIE
Luca 23.50-56; 24.1-12
Intervenţia lui Iosif din Arimateea ne arată că harul atinsese, în acest om, pe de o parte, pe unul dintre cei bogaţi, puşi atât de des în discuţie de către Luca (vezi cap. 18.24; Matei 27.57), şi pe de altă parte, pe unul dintre fruntaşii poporului. 
Acest ucenic a fost special pregătit în vederea serviciului pe carte-1 împlineşte acum: cel de a înmormânta trupul Domnului (cf. Isaia 53.9). Duhul ni le prezintă apoi pe aceste femei devotate despre care este repetat că II însoţiseră pe Isus din Galileea (v. 49,55). Ele s-au ţinut strâns la Golgota; apoi cu mai multă dragoste decât pricepere, au pregătit miresme pentru a-1 unge trupul; de asemenea le vedem ducându-se la mormânt în dimineaţa celei dintâi zile a săptămânii şi având în acel loc o întâlnire minunată. Doi îngeri sunt acolo pentru a le anunţa că pregătirile lor sunt fără rost: Cel pe care ele îl caută nu mai este în mormânt; a înviat.
Experienţa creştină a multor copii ai lui Dumnezeu nu merge mai departe de cruce. Întrebarea uimitoare de la sfârşitul versetului 5 ar putea fi lor adresată. 
Dragi prieteni, să ne bucurăm! 
Isus nu este numai un Mântuitor mort pe cruce pentru păcatele noastre. El este „viu în vecii vecilor" (Apocalipsa 1.18). Şi noi trăim împreună cu El (loan 14.19)!