Versetul zilei

7 noiembrie 2015

Romania il refuza pe Dumnezeu...!?

Candva in Romania se striga: ”Dumnezeu este cu noi”
 astazi in Romania se striga: ” plecati de aici”, in timp ce doi tineri afisau un banner pe care scria
”... căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic”
Ioan 15:5/b
 

Natiunile cauta pacea...dar nu cauta pe Cel care este Creatorul Pacii!

Nu stiu care este atmosfera  si situatia in alte tari, dar stiu si vad ce este in Romania. Trecem printr-o perioada foarte grea, situatia in tara si mai in toate orasele mari este foarte tensionata. Numarul victimelor din acel club nenorocit este in continua crestere. Numai in ultimele 12 ore au mai decedat inca 7 persoane, ajungand astfel la 39 de morti, desi gurile rele spun ca numarul ar fi mult mai mare, insa nu exista nimic oficial in acest sens.Oricum situatia este foarte rea avand in vedere ca din cei 108 inca internati, aproape 50 sunt in stare foarte critica. Acest incendiu a fost cireasa de pe tort sau mai bine zis picatura care a umplut paharul, pahar si asa plin al bietului roman. 
Nemultumirea plutea in aer de ceva vreme si se umfla, se umfla asemeni unui balon gata de explozie....si iata ca a explodat.
Ne gasim in prag de iarna, in prag de sarbatori, fara un guvern, fara un prim-ministru, un presedinte depasit de situatie si cu o multime de oameni in cap, iesiti pe strazi. Ba mai mult toate aceste proteste pun o presiune fantastica pe moneda noastra. Si dupa ce ca...bietul leu romanesc si-asa era fara de valoare, acum  deprecierea este si mai considerabila  fata de moneda euro si dolar. Ori stim cu totii la ce conduce acest lucru. Dar ii las pe analisti sa analizeze mai bine situatia ca asta-i munca lor, ei cu analiza si noi cu ponoasele.
Uitandu-ma peste toata situatie de la noi, aruncand un ochi si in ograda altor tari vad ca situatia nu este ”roz” deloc. Toate natiunile lupta pentru ceva!
Unii lupta pentru un trai decent, altii lupta pentru a prelua puterea, altii lupta sa scape de razboiul nenorocit care le macina tara, altii lupta sa-si obtina drepturile, altii lupta sa faca bani, sa-si faca avere, in timp ce altii lupta sa-si apere credinta lor, drept este ca numarul lor este mai mic(cel putin asa credem noi) cei care nu stim ce inseamna prigoana. 
Intr-un cuvant, luptele se intetesc si pacea lipseste cu desavarsire de peste tot.
Cu toate ca toti dorim pacea...iata ca pace nu-i!
Natiunile marunte privesc spre gigantii lumii si asteapta cumva ...”sa faca ceva si sa aduca pace”.
Ori, ce poate face un om....?
Indiferent cine a venit la putere si indiferent cati au succedat la ”scaun” PACE n-au putut aduce.
Oamenii inca isi pun toata nadejdea in cei mari si asteapta, insa in zadar...asteapta.
Oameni buni, pacea autentica numai Hristos o da!
Oamenii nu pot da pacea pentru ca nu-L cunosc pe Cel ce este Creatorul Pacii! 
Natiunile cauta pacea...dar nu cauta pe Cel care este Creatorul Pacii!
 In 2 Tesaloniceni spune: ”Însuşi Domnul  păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel”, si-atunci ma intreb, de ce cauta oamenii pacea tot la oameni?
Oamenii incearca sa puna pace intre natiuni, intre popoare, intre neamuri, insa este o pace falsa. Nu ai cum sa aduci pacea, daca nu cunosti pacea.
Ei nu cunosc calea păcii şi în căile lor nu este dreptate; apucă pe cărări sucite: si acum atentie
 oricine umblă pe ele nu cunoaşte pacea. Isaia 59:8
 
Vine seara...se anunta un nou miting in centrul orasului, atat in Timisoara, Bucuresti si celelalte orase mari ale tarii. Este deja a cincea zi...!!! 
 
Doamne, trezeste tara mea, trezeste-ne pe noi crestinii, da-ne curaj sa putem spune tuturor ca  doar TU ne dai pace, fiindca TU esti pacea noastra!
 
 El va fi pacea noastra! 
Mica 5:5


Hrana ta zilnica!

7 NOIEMBRIE
Romani 10.1-13

Afecţiunile apostolului pentru poporul său se dezvăluiau prin buna manieră a rugăciunii (v. 1). Şi aceasta este şi datoria noastră pentru apropiaţii noştri care nu sunt întorşi la Dumnezeu. Pavel ştia din proprie experienţă că poţi să fii plin de zel pentru Dumnezeu şi totuşi să urmezi o cale complet greşită. Câte iniţiative, adesea generoase şi sincere, sunt sortite eşecului, pentru că nu sunt „potrivit cunoştinţei"! Şi aceasta este cu atât mai mult realitatea zadarnicelor eforturi depuse de atâtea persoane pentru a câştiga cerul, deşi nu este nevoie de altceva decât să primeşti Cuvântul care este „aproape de tine'' (v. 8). Ca un om căzut într-o prăpastie care se încăpăţânează să iasă de acolo prin forţe proprii şi nu se încrede în coarda pe care salvatorii i-au aruncat-o la îndemână!
Versetele 9 şi 10 ne aduc aminte că credinţa din inimă şi mărturisirea cu gura sunt de nedespărţit. Astfel, ne putem îndoi de realitatea unei convertiri, dacă cel în cauză nu are curajul s-o declare.
In capitolul 3.22 nu exista deosebire în faţa păcatului: toţi erau vinovaţi. Aici nu este deosebire în ce priveşte mântuirea (v. 12): toţi o pot obţine. Domnul este îndeajuns de bogat pentru a putea satisface nevoile tuturor acelora care-L cheamă.

6 noiembrie 2015

Hrana ta zilnica!

6 NOIEMBRIE
Romani 9.19-33

În necredinţa lor înverşunată, oamenii îşi permit să-L judece pe Dumnezeu după măsura lor: «In definitiv, pentru că El nu va face decât ceea ce a pretins», spun unii, «de ce anume ne poate trage EI pe noi la răspundere?» (v. 19). «Orice ar face cineva», adaugă ei, «dacă este predestinat, atunci, mai devreme sau mai târziu, tot va fi mântuit; şi, din contră, dacă nu este ales, toate eforturile lui nu-i vor putea schimba în final soarta». Şi, din acest raţionament fals, decurg alte întrebări, cum ar fi:
Nu este nedrept că unii au fost aleşi, iar alţii nu?
 Dacă a cunoscut mai dinainte soarta celor pierduţi, de ce i-a mai creat?
Cum poate un Dumnezeu bun să consacre propria creatură nenorocirii?...
Acest capitol ne învaţă că Dumnezeu n-a pregătit niciun vas spre dezonoare (sau mânie — v. 21). Dimpotrivă, El i-a suportat — şi încă îi mai suportă —„cu multă îndelungă-răbdare" (v. 22). Păcătoşii însă, ei înşişi sunt cei care se pregătese neobosit pentru pierzarea veşnică.
Un lucru este cert, le putem răspunde noi tuturor celor care obiectează: Dumnezeu v-a chemat, pe voi, care aveţi în mâini Cuvântul Său. El a vrut să facă şi din voi un vas al îndurării. Numai refuzul vostru poate împiedica realizarea intenţiei Sale de dragoste (citiţi 1 Timotei 2.4).

5 noiembrie 2015

Tentatii de copii!

M-am amuzat privind acest videoclip, insa in mintea mea m-am dus cu gandul mai departe.


Inca de mici copiii au in ei acest instinct de a-si insusi ceva fara a le apartine sau mai bine zis chiar daca nu le apartine. Ba mai mult privesc in ei o farama de egoism, fiecare vrea pentru el.Bineinteles videoclipul este foarte amuzant, pot sa zic despre micuti ca sunt "superbi de simpatici", insa vreau sa privim dincolo de acest spectacol superb.

Cine oare ii invata de mici pe copii sa pacatuiasca?
Cine ii invata sa minta, sa fure, sa ascunda lucruri insusite dar fara sa le apartina?
Multi vin si spun...."sunt copii si copiii n-au pacat". Oare? Da, sunt lucruri facute de ei cand sunt mici si pentru care nu pot sa fie judecati inaintea lui Dumnezeu, pentru ca pana la o anumita varsta nu discern, insa pacatul este in fiecare om. Ne nastem in pacat, spune Biblia.
"In pacat m-a zamislit mama mea...", de-aceea in momentul cand incep sa discearna lucrurile, au si ei(copiii) nevoie de pocainta.
Ieri am avut o experienta cu "meine kind". Si-a insusit o "suma infima", 5 lei din portmoneul tatalui si a plecat sa-si ia o inghetata. Intorcandu-ma acasa la o ora la care el nu se astepta, l-am surprins venind de la magazin. Bineinteles ca au inceput sa curga imediat si scuzele, ca si cum pacatul "furtului " nu era suficient mai trebuia sa vina skaraotzki sa-l indemne sa si minta. A compus repede o mica poveste....si bineinteles s-a gandit ca a scapat. Numai ca...pe mine m-a facut mama mai demult decat l-am facut eu pe el.
L-am lasat sa-si spuna povestea, iar apoi am inceput sa-i spun eu adevarata poveste, cu toate ca nu eram acasa la momentul respectiv. Cum era de asteptat, si la el, de-altfel ca si la noi cei mari, probleme cu "recunoasterea"...grea misiune. In fine, dupa ce i-am explicat cum stau lucrurile, dupa 5 minute cu capul plecat si spasit, a venit sa-si ceara iertare si de la tata, si de la mama cu promisiunea ca nu o sa mai faca. La amandoi, pentru ca pe unul..."l-a facut", pe altul "l-a mintit". Bineinteles vorbim de un gest facut de un copil si de o suma infima, insa am stat apoi si m-am gandit..."ce trasaturi obraznice are omul in el”, inca din copilarie!!!

Pacatul poate fi ambalat in multe forme si ambalajul este frumos colorat pe masura varstei. Totul este ambalat  ca sa fie cat mai atragator. Trebuie insa sa stim ca diavolul este obraznic si cu toate ca noi ca parinti ne ferim si fugim de pacat, ne straduim sa tinem o viata curata, iata ca acest lucru nu-l impiedica de a-i momii si de a-i atrage chiar din frageda pruncie.Mai trebuie sa stim ca in functie de modul in care ne ferim noi ca parinti de pacat, la vremea potrivita, cand vor intelege si vor discerne si cei mici vor face la fel.. Daca din pruncie invatam pe copiii nostri ca indiferent de dimensiunea pacatului, fie el sub orice forma, pacatul ramane pacat si el este o incalcare a legilor lui Dumnezeu.
Din pacate aceasta lege este incalcata cu buna stiinta. Sunt lucruri despre care omul stie si cunoaste  ca nu sunt in concordanta cu poruncile date de Dumnezeu, dar pentru asta tot le incalca.
Unii pacatuiesc insa constiinta lor le da semnalul, au remuscari si ii sesizeaza ca nu sunt in regula cu ceea ce au facut si aici intervine cainta si pocainta, altii in schimb pacatuiesc dar n-au nici un fel de remuscare datorita faptului ca constiinta lor este moarta si atunci starea lor se degradeaza pe zi ce trece tot mai mult.
In acest context cred ca este foarte important ca in rugaciunile noastre sa cerem mereu ca Duhul Sfant sa ne dea un cuget curat si o constiinta treaza in permanenta, pentru ca atunci cand suntem tentati sa pacatuim, Duhul Sfant sa trezeasca constinta in noi, si odata trezita ea nu ne va da pace pana nu rezolvam pacatul din viata noastra.







Hrana ta zilnica!

5 NOIEMBRIE
Romani 9.1-18

Capitolele 1-8 ne amintesc de istoria Fiului risipitor: păcatul său se înmulţise, însă harul se înmulţise şi mai mult. îmbrăcat cu haina îndreptăţirii, el nu a devenit argat în casa tatălui său, ci de atunci a început să se bucure cu el din plin de relaţia de fiu (Luca 15.11 -32).
In capitolele 9-11 va fi vorba de fratele mai mare, altfel spus, de poporul iudeu, de privilegiile lui naturale, precum şi de gelozia lui. Asemeni tatălui din parabolă, apostolul dorea să-1 facă pe Israel să înţeleagă ce înseamnă harul suveran; nu este legat de avantaje ereditare. Dintre descendenţii lui Avraam, nu toţi au fost copii ai promisiunii. Esau, de exemplu, acest profan, deşi frate geamăn cu Iacov, n-a putut moşteni binecuvântarea. Şi Dumnezeu a pronunţat cu privire la el acest cuvânt teribil: „pe Esau l-am urât (v. 13). Putem noi să punem la îndoială faptul că dragostea Sa n-a epuizat mai întâi toate resursele? Este îndeajuns să ne gândim la lacrimile Domnului Isus pentru Ierusalimul vinovat (Luca 19.41), durere căreia apostolul îi dă un ecou sfâşietor în versetele noastre (v. 2 şi 3). Repetăm: Nimeni nu are mântuirea asigurată prin drepturile din naştere, ci aceasta este numai prin har. Copii din părinţi creştini, acesta este un avertisment serios pentru voi!

4 noiembrie 2015

Hrana ta zilnica!

4 NOIEMBRIE
Romani 8.31-39
O asemenea prezentare a gândurilor veşnice ale lui Dumnezeu îl lasă pe cel răscumpărat fără cuvinte. Orice întrebare pe care ar fi putut să şi-o pună din nou şi-a găsit deja răspunsul perfect!
 Dumnezeu este pentru el; ce vrăjmaş s-ar hazarda să-1 atingă iarăşi? 
Dumnezeu îl îndreptăţeşte; cine va îndrăzni de acum să-1 acuze? Singurul care putea să-1 condamne: Hristos, a devenit marele său Mijlocitor! Şi ce ne-ar putea refuza un Dumnezeu care ne-a făcut în Fiul Său cel mai de preţ dintre toate darurile? El ne va dărui „toate împreună cu El" (v. 32). Da, inclusiv încercări, dacă trebuie (v. 28). Ar părea că încercările tind mai degrabă să ne despartă de dragostea Domnului Hristos, producând în noi murmure sau descurajare. Dimpotrivă! „toate lucrurile" ne ajută să experimentăm această dragoste pe care n-am fi putut-o cunoaşte altfel. Oricare ar fi forma încercării: necaz, strâmtorare, persecuţie..., în fiecare dintre ele, harul variat al Domnului găseşte modalităţi speciale pentru a se exprima: sprijin, mângâiere, afecţiune, înţelegere perfectă... La fiecare suferinţă va răspunde o formă personală a dragostei Sale. Iar când se va sfârşi pentru totdeauna cu pământul şi cu necazurile lui, vom rămâne pentru eternitate obiectele dragostei lui Dumnezeu.

3 noiembrie 2015

Aleg nu doar sa cred...ci sa ma si incred!

Citesc o cate acum scrisa de Natanel Costea.Cartea este si sub forma de CD, il am si in acest format si e foarte util celor care calatoresc pe distante mari, insa pentru mine care circul pe distante scurte nu este recomandat deoarece pierd fierul. Asa ca am luat cartea in mana si am pornit in aceasta calatorie de 40 de ani si 40 de zile.
Pe masura ce incep sa citesc in ea, constat cu stupoare ca am multe lucruri in viata mea cu ”minus”
Cartea incepe cu acest mare ”minus” al meu, ”CREDINTA”. 
Oare chiar cred pe deplin in EL?
Cunosc Scriptura, cunosc ceea ce imi cere Domnul dar cum se face ca nu reusesc sa pun in practica acest lucru? La nivel declarativ, toti (ma refer crestinii)credem in Isus, insa a crede in El inseamna sa ma si incred. Daca a promis ca se va ingrijii de toate nevoile mele....oare de ce nu-L cred? De ce ma ingrijorez ce voi face maine, sau peste o saptamana? 
De ce in momentele de criza din viata mea...incep sa ma scufund?
Cred ca nu intamplator am luat azi din biblioteca cartea acesta.... 
...la urma urmei, ce as putea face in aceste situatii decat sa aleg sa ma incred pe deplin!
Si cred ca nu vreau doar o credinta cat un graunte de mustar, vreau mai mult...



O singura urma!

Am avut un vis in noaptea de Craciun.
Mergeam pe o plaja iar Dumnezeu
pasea alaturi de mine,

pasii ni se imprimau pe nisip,
lasind o urma dubla:
una era a mea, cealalta a Lui.
Atunci mi-a trecut prin minte ideea
ca fiecare din pasii nostri
reprezentau o zi din viata mea.
M-am oprit ca sa privesc in urma.
Si am revazut toti pasii
care se pierdeau in departare.
Dar am observat ca in unele locuri
in loc de doua urme
nu mai era decit una singura...
Am revazut filmul vietii mele.
Ce surpriza!
Locurile in care nu se vedea
decit o singura urma
au corespuns cu zilele cele mai intunecate
ale existentei mele:
zile de neliniste si de rea-vointa,
zile de egoism sau de proasta dispozitie,
zile de incercari si de indoiala,
zile de nesuportat...
Zile in care eu fusesem de nesuportat.
Si atunci intorcindu-ma spre Domnul
am indraznit sa-i reprosez:
-Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi
in toate zilele!
De ce nu ti-ai tinut promisiunea?
De ce m-ai lasat singur
in cele mai grele momente din viata,
in zilele cind aveam cea mai mare nevoie
de Tine?

Iar Domnul mi-a raspuns:
-Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut
decit o singura urma de pasi pe nisip
sunt zilele in care te-am purtat pe brate..

No comment!

Prea multe sunt de zis, de vazut si cred ca nu are sens sa fac acest lucru aici pe blog.
 Comentariile sunt impartite, pro si contra. Imaginile si reportajul de mai jos ne va ajuta sa ne clarificam unele lucruri in mintea noastra.
De citit AICI

Hrana ta zilnica!

3 NOIEMBRIE
Romani 8.22-30

Pe acest pământ, pângărit prin păcat, domnesc nedreptatea, suferinţa şi teama. Omul a supus întreaga creaţie, astăzi inclusiv cosmosul, în serviciul deşertăciunii (v. 20) şi al stricăciunii (v. 21).
Suspinele tuturor celor asupriţi se înalţă către Marele Judecător (Plângeri 3.34-36). Noi înşine de asemenea suspinăm în „trupul smereniei noastre" (Filipeni 3.21). Resimţim oboseala atât din cauza păcatului din jurul nostru, cât şi, în plus, din cauza păcatului pe care trebuie să-1 judecăm necontenit în noi înşine (v. 13). Slăbiciunea noastră este mare: nu ştim nici cum să ne rugăm, nici ce să cerem. Dar Duhul are şi această menire, de a mijloci pentru noi într-un limbaj pe care Dumnezeu îl înţelege (v. 27). Noi nu cunoaştem nicidecum mai bine ce este bun pentru noi. Însă versetul 28 ne spune că tot ceea ce vine a fost pregătit de Dumnezeu şi în final se înscrie în „hotărârea Sa", căreia Hristos îi este centrul. Căci, pentru a-I da Fiului Său însoţitori în glorie, Dumnezeu a cunoscut mai dinainte, a predestinat, a chemat, a îndreptăţit şi a glorificat aceste fiinţe, odinioară mizerabile şi pierdute, pe care acum le pregăteşte pentru a răspunde chemării cereşti (v. 29). Ce minunat lanţ al gândurilor divine, care leagă veşnicia trecută de veşnicia viitoare şi dă sens clipei de faţă!

2 noiembrie 2015

De ce crestinii nu sunt cu adevarat liberi?


Alegeri si consecinte!

"... va răsplăti fiecăruia după faptele lui. Şi anume va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine, caută slava, cinstea şi nemurirea, şi va da mânie şi urgie celor ce, din duh de gâlceavă, se împotrivesc adevărului şi ascultă de nelegiuire. Necaz şi strâmtorare vor veni peste orice suflet omenesc care face răul: întâi peste iudeu, apoi peste grec. Slavă, cinste şi pace vor veni însă peste oricine face binele: întâi peste iudeu, apoi peste grec. Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului. Toţi cei ce au păcătuit fără lege vor pieri fără lege, şi toţi cei ce au păcătuit având lege vor fi judecaţi după lege.  
  Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi" 
 Citeam adineauri acest text din Romani 2 care vorbeste despre nepocainta Iudeilor. Dar oare numai lor le-a fost adresat Cuvantul?
Oare, nu si noua celor din ziua de azi? Celor care fac raul sau binele?
Vedeti...Dumnezeu ne-a lasat liberi in alegerile noastre. Nu ne constrange in nimic, toate sunt la libera noastra alegere. Orice infaptuire are la baza o alegere. Uitati-va la activitatea din cursul zilei, toate sunt rezultatul unor alegeri. Sunt la birou acum, pentru ca am ales sa ma ridic din pat, tot la fel de bine puteam sa aleg sa nu ma ridic. A fost o alegere a mea sau orice alta activitate voi desfasura azi are la baza o decizie, o alegere a mea.La fel este si in ceea ce priveste acest text, faptele mele din cursul vietii vor fi insotite de o rasplata, pentru ca la acel momentul am ales ceva. Acel ceva poate fi binele sau raul.
Textul arata cateva feluri de rasplata, si gasim:
-viata vesnica
-manie si urgie
-necaz si stramtorare
-slava, cinste si pace
Care oare nu am vrea viata vesnica sau slava, cinste si pace? Sau cine si-ar dori sa aibe parte de manie si urgie, necaz si stramtorare?
Insa Cuvantul spune clar si raspicat: "faci rau ai parte de manie si urgie, vei fi in necaz si stramtorare"
Sunt ingrozitoare aceste cuvinte, "manie si urgie"...cred ca omul nu realizeaza consecintele, din moment ce continua sa faca raul.
Vorbim de un tratament aplicat din partea lui Dumnezeu, nu de mama, tata sau...altcineva.Biblia spune:
"grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului Celui Viu".
Constientizam noi oare acest lucru? 
-----------------------
 Slavă, cinste şi pace vor veni însă peste oricine face binele!
Doamne ajuta-ma sa constientiez ca fiecare alegere a mea va fi insotita de o consecinta.Da-mi intelepciunea si puterea necesara de a face bine, pentru ca vreau sa am viata vesnica alaturi de Tine, dar si aici pe pamant sa ma bucur de slavă, cinste şi pace. 

Hrana ta zilnica!

2 NOIEMBRIE
Romani 8.12-21

Astfel, noi nu mai datorăm nimic „cărnii", acestui creditor lacom şi crud (v. 12). Pentru că am devenit copiii lui Dumnezeu, iar Tatăl nostru nu admite să fim aserviţi! El însuşi a plătit tot ceea ce noi datoram ca să devenim liberi, nemaidepinzând decât de El. Odinioară, sclavul roman putea fi eliberat şi, în situaţii de excepţie, chiar adoptat de stăpânul său, primind toate drepturile la moştenire.
 Este o slabă imagine a ceea ce a făcut Dumnezeu pentru bietele făpturi căzute, întinate şi răzvrătite împotriva Lui! Nu numai că le-a acordat iertare, îndreptăţire şi eliberare completă, ci le-a făcut şi membri ai propriei Sale familii. Şi sunt pecetluiţi cu Duhul Său, prin care copiii lui Dumnezeu cunosc relaţia lor cu Tatăl. „Tată" (Ava în ebraică) este deseori primul cuvânt pe care-l rosteşte desluşit un copilaş (v. 15,16; 1 loan 2.13b).
Pe lângă această certitudine pe care ne-o dă, Duhul ne învaţă să facem să moară — adică să nu mai lăsăm să fie împlinite - faptele cărnii (v. 13). Şi, lăsându-ne conduşi de El, ne vom face cunoscuţi ca fii ai lui Dumnezeu (v. 14; comp. cu Matei 5.44,45), în aşteptarea clipei când vom fi înfăţişați astfel înaintea întregii creaţii (v. 19).

1 noiembrie 2015

...au murit nemantuiti!

Toate site-uri de news-uri publica si dezbate acelasi subiect, ”tragicul eveniment”, de la acel club blestemat. Mii de romani au iesit astazi la un miting al tacerii din respect pentru cei decedati.
In aceste momente oamenii fac lucruri diferite, unii plang, altii aprind o lumanare, altii si-au pus tunurile la bataie cautand un vinovat pentru drama produsa, altii se roaga, in timp ce altii...isi vad in continuare de distractia lor.
Indiferent de preocuparea noastra...acei tineri si-au pierdut viata si din pacate nu se mai poate face nimic pentru ei. Ceea ce este cel mai trist, este un singur lucru:”au murit nemantuiti”.
Ma uitam azi dimineata in adunare...Au fost atat de multe persoane parca mai mult ca niciodata, la un moment dat pe cat e biserica de mare a ajuns neincapatoare.
Tinerii parca au fost mai multi la numar ca altadata, si nu pot decat sa Ii multumesc Domnului ca au constientizat mai mult ca oricand ca au nevoie de Dumnezeu. A fost momente deosebite si atat de minunat sa-i vezi cautandu-L pe Dumnezeu.
Din pacate, bucuria nu mi-a fost deplina pentru ca o parte din copiii mei, cei mari, nu au fost prezenti deoarece si ei, ca si acesti tineri din club inca isi cauta distractia in lume, nu neaparat in cluburi, dar isi cauta fericirea departe de Dumnezeu. E dureros...dar nadajduiesc ca va veni ziua cand Domnul ii chema pe nume si-i va aduce aici unde le este locul.
Dumnezeu sa asculte rugaciunile mele, ale tale draga ”mama”, ale tale ”tata”, ale tale ”bunica sau bunicule” care te rogi pentru copiii tai sau pentru nepotii tai.
Dumnezeu sa asculte rugaciunile noastre si cei mai importat....sa nu incetam a ne ruga!

Hrana ta zilnica!

1 NOIEMBRIE
Romani 8.1-11

O pace minunată succedă chinurile din capitolul 7. Vinovat — am înţeles că nu mai este acum nicio condamnare pentru mine: sunt în Hristos Isus, în siguranţă deplină. „Om nenorocit”, fără nicio putere de a face binele — am descoperit o putere numită: „legea Duhului de viaţă", care mă eliberează de sub „legea păcatului", adică de sub dominaţia sa. Acestea sunt cele două mari adevăruri pe care mi le-am însuşit prin credinţă.
Cel mai îndemânatic sculptor, dispunând de cele mai bune unelte, nu va putea finisa nimic dintr-un lemn mâncat de carii. Dumnezeu este Maestrul cel bun, iar legea, această unealtă bună (cap. 7.12), care însă s-a dovedit slabă şi ineficace prin „carnea" noastră coruptă prin păcat (v. 3,7). Noi eram „în carne" (v. 9), obligaţi să lucrăm „potrivit" voii sale. De acum însă noi suntem în Hristos Isus, umblând potrivit Duhului.
Este adevărat că, deşi noi nu mai suntem „în carne", carnea încă este în noi. Abia după ce am crezut, Duhul lui Dumnezeu a venit El însuşi să locuiască în noi ca adevăratul Stăpân al casei. Carnea, „omul cel vechi", vechiul proprietar, nu mai este prezentă decât ca un locatar nedorit, închis într-o cameră. Nu mai are niciun drept, ... însă trebuie ca eu să veghez să nu-i deschid uşa.