Versetul zilei

6 ianuarie 2016

Zgomotul banilor!

Dumnezeu ne vorbeste in fiecare zi!
 Ne vorbeste prin cuvant, ne vorbeste poate printr-un prieten, printr-un mesaj sau multe alte modalitati pe care numai El stie sa le foloseasca. 
Intrebarea este: ”Il auzim noi de fiecare data cand vorbeste?”
Ce ne impiedica sa-I auzim vocea?

Zgomotul lumii este puternic, vocea Domnului este blanda, iar daca distanta dintre noi si Dumnezeu este mare...n-avem cum sa-L auzim.
 Atunci cand Domnul Isus a spus ca unul dintre ucenici Il va vinde, Ioan a fost primul care a auzit despre cine este vorba. De ce...? Era cu capul pe pieptul Lui!
Cat de mare este distanta dintre tine si Dumnezeu?
Auzi glasul Lui? Il recunosti atunci cand iti vorbeste?
 Constat in fiecare zi ca diavolul este un mare  imitator. Il imita pe Dumnezeu in toate, asa ca se va preface chiar si in inger de lumina ca sa fie credibil...
In aceste vremuri tulburi pe care le traim, trebuie sa luam aminte foarte bine la ce fel de glas dam ascultare. Oile cunosc glasul Pastorului! Daca ramanem in turma este imposibil sa nu-I recunoastem glasul. 
Voci sunt multe, multe sfaturi, multe invataturi, multi proroci, multe povete, insa exista o carte care nu poate fi falsificata. Exista un Cuvant care nu poate fi inlocuit...BIBLIA!
Astazi mai mult ca oricand auzim tot felul de prorocii cu privire la vremea sfarsitului, cu privire la ce va veni si multe alte cuvinte de acest gen. Da, Biblia ne spune clar ” sa nu dispretuim prorociile” 
1 Tesaloniceni 5:20, si noi nu le dispretuim. Din contra, noi suntem cei care stim cand se vor intampla aceste lucruri, pentru ca ziua Domnului nu va fi o surpriza pentru ”fii luminii” si noi nu traim in intuneric ca ziua Domnului sa ne ia prin surprindere. Ea va veni ca un hot noaptea, dar va fi ca un hot pentru cei care dorm si nu vegheaza. 
”Dar voi fratilor nu sunteti in intuneric, pentru ca ziua aceea sa va prinda ca un hot, voi sunteti fii ai luminii si fii ai zilei...Noi nu suntem ai noptii, nici ai intunericului. De-aceea noi nu dormim ca ceilalti, ci sa veghem si sa fim treji” 1 Tesaloniceni 5:4-6

Lumea e plina de zgomote diverse si puternice. In  tumultul vietii in care si noi traim astazi....nu cumva zgomotul lucrurilor din lume ne-a afectat auzul? Un zgomot mare stiu ca-l fac monezile aruncate pe caldaram. Nu cumva duhul acesta al ”lacomiei” ne-a dat auzul peste cap?
Poate va intrebati, ”de ce  chiar banii ”, doar sunt atatea alte lucruri care ne pot tine departe de Dumnezeu. Cred ca de la ei pleaca o multime de lucruri. In 1 Timotei scrie asa:
”Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri”
Nu banii in sine sunt pacat, ci iubirea de bani. Atunci cand iubim banii suntem in stare sa facem multe compromisuri. Incalcam multe reguli fara sa ne dam seama, iar la sfarsit ne trezim departe de Dumnezeu si in final...tot fara bani.

Cred ca e bine acum la inceput de an, sa ne facem fiecare o cercetare si sa vedem daca nu cumva acest zgomot ne-a afectat auzul?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu