Versetul zilei

3 martie 2016

Hrana ta zilnica!

3 MARTIE
Proverbe 17.1-14

Pacea într-o casă are mai mare importanţă decât orice formă de bogăţie sau de prosperitate (v. 1). Din versetul 14 aflăm cum încep certurile: lăsăm să ne scape cuvinte nefericite, „ca şi cum s-ar da drumul apelor". încercaţi apoi să le prindeţi!
 Când a început disputa şi tinde să se înteţească, atitudinea înţeleaptă, să reţinem, este să plecăm. Se întâmplă de asemenea ca, fără a face parte dintre certăreţi, să dăm naştere la vreo neînţelegere. De pildă, repetând un lucru în loc de a-1 acoperi (v. 9). „Dragostea acoperă toate fărădelegile"
(cap. 10.12; 1 Petru 4.8). A trece sub tăcere greşelile altuia nu înseamnă a le scuza, ci, din contră, a suferi pentru ele până într-atât încât să-ţi fie ruşine să le pronunţi din nou.
Omul înţelept este acela care, pentru a progresa, ştie să profite de orice învăţătură, inclusiv de pe urma mustrării (v. 10).
Credinţa în inima celui credincios este mai de preţ decât aurul. Ea nu poate pieri. Este însă necesară încercarea, pentru a o curaţi de orice impuritate. Dumnezeu Se foloseşte de încercare asemeni aurarului din Maleahi 3.3. Lucrarea Lui îi curăţă pe ai Săi de tot ce nu este potrivit sfinţeniei Sale şi este de cel mai mare interes pentru noi să-L lăsăm să o facă (Iov 23.10).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu