Versetul zilei

31 martie 2016

Hrana ta zilnica!

31 MARTIE
Proverbe 31.10-31
Acest admirabil portret al femeii virtuoase ne arată cum înţelepciunea (însăşi viaţa lui Hristos) poate şi trebuie să fie pusă în practică în toate detaliile vieţii de zi cu zi şi de familie. Tinere creştine, fie ca Domnul să vă dea dorinţa de a-I fi Lui plăcute, asemănânduvă cu această femeie curajoasă, cinstită, cutezătoare! 
Ce anume o caracterizează? - ea este activă, veselă, energică, miloasă, înţeleaptă, binevoitoare. Câmpul ei de lucru este casa (citiţi Tit 2.4,5); podoaba ei: puterea şi demnitatea (v. 17, 25; comp. cu 1 Petru 3.3...); scopul ei: să-şi onoreze soţul, obiectul fericitului ei devotament (v. 23), şi să aducă roade pentru el (v. 16); secretul ei — acesta ne este dezvăluit abia în versetul 30: ea se teme de Domnul. Cu adevărat, o soţie atât de înzestrată, „cine poate găsi?". O soţie înţeleaptă vine de la Domnul, răspunde capitolul 19.14.
Tot astfel şi voi, tinerilor, nu vă încredeţi într-o judecată făcută în pripă, nici într-una după aparenţe! „Farmecul este înşelător..." şi a înşelat pe mulţi. Gingăşia trecătoare a unui chip este departe de a fi întotdeauna o reflectare a adevăratelor calităţi creştine. Şi nu uitaţi, la încheierea acestei cărți, de îndemnul din capitolul 4.23: „Păzeşte-ți inima mai mult decât tot ce se păzeşte...", pentru că ea aparţine în primul rând Domnului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu