Versetul zilei

30 aprilie 2016

Ce decizi in fata Jertfei de la Calvar?

Daca ne uitam peste cele patru Evanghelii scrise de cei patru apostoli observam ca toti patru aloca foarte mult spatiu pentru a ne relata tot ceea ce s-a petrecut in aceasta saptamana. Evenimentele au fost multe de-asemenea si invatatura data de Isus a fost la fel, Hristos a vestit ucenicilor si i-a pregatit pentru ceea ce avea sa se intample. Le-a vestit despre suferinta si toate patimile prin care avea sa treaca, batjocura care va fi indreptata impotriva Lui.
Le-a facut de cunoscut drumul inspre cruce iar mai apoi le-a spus:
”cine vrea sa Ma urmeze...sa-si ia crucea”
Astazi am stat si am meditat la aceste cuvinte...
Ca oameni, fiecare cautam sa avem o viata cat mai buna, mai linistita, mai fara stres, mai...perfecta daca se poate. Pentru realizarea acestor lucruri trudim din greu, suntem in stare sa schimbam locatii,  punem la cale tot felul de planuri, incercam toate variantele si personal marturisesc ca in multe situatii am cautat solutiile cale mai ”usoare”, cele mai convenabile din toate punctele de vedere. Doar daca nu am reusit...am acceptat situatia primita
(ca si cum aveam de ales...)
Asa ca fiecare cautam calea cea mai usoara, ori crucea inseamna ...suferinta, jertfire, acceptare, durere, batjocura, etc.
Cui sa-i placa toate astea...?
...si totusi, ”cine vrea sa Ma urmeze...sa-si ia crucea”
Ce inseamna crucea?
 Crucea este simbolul suferintei! 
Şi la aceasta aţi fost chemaţi, fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui. (1 Petru 2:21)
Crucea este simbolul mortii!
 Ei L-au omorât, atârnându-L pe lemn. (Fapte 10: 39/b)
Crucea este  simbolul  rusinii!
Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. (Evrei 12:2)
Crucea este simbolul  batjocurii!
 Trecătorii îşi băteau joc de El, dădeau din cap (Matei 27:39)
Crucea este simbolul  uitarii de sine!
„Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. (Matei 16:24)

 La cruce gasim iertare si salvare. Noi dorim sa ajungem la cruce, vrem sa fim iertati, vrem sa fim salvati, dar...fara a merge pe drumul crucii. Ne-am croit un drum al nostru, un drum mai scurt, il vrem  pavat, dar nu cu greutati...si traim cu falsa certitudine...ca am ajuns la cruce, ca am primit salvarea.
Astazi avem tendinta sa-i compatim pe cei care trec prin suferinta si consideram ca e un blestem sau o pedeapsa data de Dumnezeu, ori suferinta este o cale spre Isus si El este calea spre Dumnezeu.
Daca am accepta suferinta am fi asemanatori cu Isus.
Noi traim ca El a murit!
Avem viata pentru ca El si-a dat viata!
Dragul meu cititor, viitorul tau se hotaraste  in functie de ce vei decide astazi in fata Jertfei de la cruce.
Daca vrei sa fii cu Hristos, trebuie sa accepti drumul Crucii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu