Versetul zilei

21 aprilie 2016

Hrana ta zilnica!

21 APRILIE
Cântarea Cântărilor 7.1-13
Psalmul 45.11 îi declara Miresei pământeşti: „împăratul va dori frumuseţea ta, pentru că este Domnul tău: adoră-L"; acum „Cântarea" conţine un fel de răspuns la această invitaţie:
„Eu sunt a Preaiubitului meu...", spune logodnica împăratului (v. 10). Ea este conştientă de legăturile care o unesc cu El: El este Domnul ei. Ea se mândreşte nu cu poziţia de regină, ci cu dragostea Soţului. Nu numai frumuseţea ei (descrisă în v. 1-9) este ceea ce doreşte împăratul. Ea afirmă plină de siguranţă: „dorinţa Lui este pentru mine" (v. 10). Am putea spune că acolo se află nota cea mai înaltă a Cântării... şi în acelaşi timp cea mai modestă. A fi siguri că Domnul ne iubeşte nu este o pretenţie, pentru că această dragoste nu este nicidecum fondată pe meritele noastre. Sufletul este statornicit în har. Şi sperăm că fiecare dintre cititorii noştri are această siguranţă, că este iubit personal de Domnul Isus.
In via lui Israel, nepăzită şi atât de mult timp neroditoare, vom vedea în sfârşit muguri şi flori, promiţând o recoltă măreaţă (v. 12). Ei bine, fiecare răscumpărat este acum chemat să aducă închinare lui Dumnezeu prin Isus Hristos, oferind aceste fructe delicioase ale laudei păstrate pentru Preaiubitul (v. 13; Evrei 13.15; Deuteronom 26).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu