Versetul zilei

12 mai 2016

Hrana ta zilnica!

Asa cum ne-am obisnuit in fiecare zi avem o portie de hrana pentru suflet.
 Ieri avand o zi destul de incarcata nu am reusit sa postez si imi cer iertare pentru intarziere, de-aceea voi posta astazi si pentru ieri.

11 MAI
Daniel 9:1-14
Acest frumos capitol ni-1 arată pe Daniel făcând uz de două resurse care sunt întotdeauna la dispoziţia noastră: Cuvântul şi rugăciunea.
De astă dată nu printr-o viziune a fost învăţat, ci cercetând Scripturile. 
Din ele a aflat: 
1. că eliberarea lui Israel este aproape (v. 2; citiţi Ieremia 29.10...); 
2. pentru ce motive mâna Domnului lovise şi risipise poporul şi în ce condiţii putea avea loc restabilirea (v. 11; citiţi Levitic 26.40...);
 3. atitudinea potrivită pentru ca Dumnezeu să asculte şi să ierte (citiţi 1 împăraţi 8.47...). 
Cu faţa spre Ierusalim, Daniel reia cuvânt cu cuvânt expresiile dictate de Solomon: „Noi am păcătuit şi am făcut nelegiuire şi am făcut ce este rău şi ne-am răzvrătit..." (v. 5, 15; cap. 6.10). Insă nu numai că Daniel ne este prezentat ca ireproşabil, ci în plus el suferise de-a lungul unei întregi vieţi de exil consecinţele păcatului altora. Cu toate acestea, mărturiseşte nelegiuirea ca fiind a lui; cufundat în durere şi umilinţă în faţa lui Dumnezeu, el ia asupra lui fărădelegile poporului său. Este ceea ce Hristos a făcut în mod desăvârşit. Fără a avea niciun păcat, El S-a încărcat cu ale noastre, le-a mărturisit ca fiind păcatele Sale, suferind singur în locul nostru pedeapsa pe care am fi meritat-o noi (Psalmul 40.12).


12 MAI
Daniel 9.15-27
Daniel nu mai acţionează aici în calitate de profet (comp. cu v. 6). El devine mai degrabă avocatul lui Israel şi ştie să găsească argumentele potrivite pentru a atinge inima lui Dumnezeu. Îi cere să intervină ... „pentru dragostea Domnului" (v. 17): „pentru multele Tale îndurări" (v. 18), „pentru Tine, ... pentru că cetatea Ta şi poporul Tău se numesc după Numele Tău" (v. 19; comp. cu Psalmul 25.11 şi cu Levitic 22.32). O astfel de rugăciune îi este plăcută lui Dumnezeu, care Se grăbeşte să răspundă la ea. Mesagerul este din nou Gabriel, acelaşi care va fi ales pentru a anunţa naşterea Mântuitorului şi a precursorului Său (Luca 1.19,26).
 Aici însă îngerul nu este trimis să transmită nici pe departe un mesaj fericit.
El îi luminează mintea lui Daniel cu privire la:
1. Respingerea lui Mesia după 69 (7+62) de săptămâni de ani - a acestor 483 de ani (69x7) care vor fi socotiţi de la începerea reconstruirii Ierusalimului, în timpul lui Neemia;
2. Distrugerea cetăţii şi a templului de către romani sub Titus (v. 26);
3. In sfârşit, într-un timp încă viitor, tragica respingere comisă de iudeii orbiţi de Satan şi primirea, în locul lui Hristos, a unui „pustiitor", Antihristul (v. 27).
În capitolul 24 din Matei, versetul 15 şi următoarele, Domnul Isus confirmă cu solemnitate profeţiile lui Daniel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu