Versetul zilei

8 iunie 2016

Hrana ta zilnica!

8 IUNIE
Amos 4.1-13
Altădată, când Domnul trimitea urgii asupra Egiptului, îl punea la adăpost pe Israel (Exod 8.22; 9.6,7,26; 10.23; 12.12,13). Acum asistăm la o „răsturnare" şi în sens moral (v. 11): iată-L pe Dumnezeu constrâns să-Şi lovească propriul popor „asemeni Egiptului (v. 10)! Foamete, secetă, dăunători, epidemii, cutremur de pământ: cinci calamităţi se abat una după alta, cu rostul de a vorbi conştiinţei acestei naţiuni rebele.
 Vai, tristul refren se întâlneşte de cinci ori: „totuşi nu v-aţi întors la Mine, zice Domnul" (v. 6, 8, 9, 10, 11)!
Să nu aruncăm însă cu piatra! Nu arată Domnul aceeaşi răbdare şi faţă de noi?
 Dacă foloseşte adesea mijloace apăsătoare, o face întotdeauna cruţându-ne ca pe „un tăciune smuls din foc" (comp. cu Zaharia 3.2).
 Ne-am întors noi la El? Mai devreme sau mai târziu va trebui să-L întâlnim pe Dumnezeu. Dacă nu acum, în har, venind la Domnul cu o inimă pocăită, atunci El îl va vizita pe păcătos în judecată (Luca 12.58,59). ,,Pregăteşte-te să-L întâlneşti pe Dumnezeul tău" (v. 12).
Care este pentru orice om astăzi singurul mod de a se putea pregăti pentru această solemnă întâlnire? Să-şi mărturisească păcatele şi să accepte iertarea pe care Isus o acordă gratuit.
A făcut fiecare dintre noi aceasta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu