Versetul zilei

16 august 2016

Hrana ta zilnica!

16 AUGUST
Efeseni 4.25-32; 5.1-2
Este trist, într-adevăr, că oamenilor care sunt aşezaţi în locurile cereşti, Dumnezeu este obligat să le facă recomandări atât de elementare: lepădaţi,... nu furaţi,... nu vă îmbătaţi, ... (cap. 5.18)... El însă ştie de ce sunt capabile sărmanele noastre inimi carnale, iar diavolul, care ştie şi el, nu va scăpa niciun prilej pe care i-1 vom oferi (v. 27).
Să remarcăm că fiecare îndemn este însoţit de un motiv deosebit de înalt şi de mişcător.
Trei Persoane divine sunt aici interesate:
 1. Duhul Sfânt este în noi; să ne ferim să-L întristăm (v. 30).
 2, Suntem copiii preaiubiţi ai lui Dumnezeu, iar Tatăl nostru, care este Dumnezeul dragostei, doreşte să vadă asemănarea Sa în noi (cap. 5.1). „Iertându-vă unii pe alţii, după cum şi Dumnezeu v-a iertat pe voi", este scris (v. 32).
Aceasta merge mai departe decât rugăciunea dată ca învăţătură ucenicilor iudei: „Şi ne iartă nouă păcatele noastre, pentru că şi noi iertăm oricui ne este dator" (Luca 11.4). 3. Isus însuşi este Modelul nostru (cap. 5.2; Ioan 13.14). El ne-a învăţat dragostea iubindu-ne până la moarte (1 loan 3.16).
Totuşi, să nu uităm niciodată că El S-a oferit lui Dumnezeu în primul rând, ca jertfa desăvârşită, de un miros infinit de plăcut...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu