Versetul zilei

6 octombrie 2016

Hrana ta zilnica!

6 OCTOMBRIE
Evrei 2.1-9
Pentru că „Dumnezeu ... ne-a vorbit în Fiul", „de aceea - adaugă capitolul 2 - trebuie să luăm aminte cu atât mai mult la cele auzite". Deja, pe muntele sfânt, o voce din cer îi îndemnase solemn pe cei trei ucenici să asculte, nu mai mult de Moise şi de Ilie, ci de Fiul Preaiubit „Şi ei, ridicându-şi ochii, n-au văzut pe nimeni, decât pe Isus singur" (Matei 17.5,8). Şi noi, prin credinţă, „Îl vedem pe Isus..." (v. 9). Capitolul 1 ni L-a prezentat potrivit titlurilor Sale divine, de Creator şi de Intâi-născut. Aici este înfăţişat ca Om glorificat şi ca învingătorul morţii. In capitolul 1, toţi îngerii lui Dumnezeu I se închinau; aici, în capitolul 2, Isus a fost făcut mai prejos decât ei, din cauza acestei morţi căreia a trebuit să-i cunoască gustul nespus de amar (v. 9b). 
Psalmul 8 însă, citat aici, ne dezvăluie ansamblul planului lui Dumnezeu cu privire la „Omul Hristos Isus" (1 Timotei 2.5). O cunună de glorie şi de onoare Ii încununează fruntea, stăpânirea universală îi aparţine de drept; în curând, totul se va supune legii Lui. Dar deja locul ocupat de „Căpetenia mântuirii" noastre proclamă excelenţa acestei mântuiri (v. 10).
 Cum vom scăpa noi dacă o neglijam? (cap. 10.29). 
Să remarcăm cu atenţie: este suficient a fi neglijent, a amâna pe mai târziu... în adevăr, să ne grăbim să apucăm „o mântuire aşa de mare" (v. 3).

2 comentarii: