Versetul zilei

20 februarie 2016

Protest global pro Bodnariu - 16 Aprilie 2016

Lucrare pentru România!

     Am primit o lucrare și la randul meu vreau s-o împărtășesc cu dumneavoastră. Poate ca nu te interesează dragul meu, dar eu îmi fac datoria, iar tu faci ce vrei. Cine are urechi, să audă!

 Ianuarie, 2016.
    Un semnal de alarma pt copiii Domnului, Isus Hristos e Domnul. Sunt Domnezeu care lucrez tainic in mijlocul tau, poporule!
  Da iata, tu ca om muritor nu-mi poti patrunde Lucrarea Mea, tu nu stii ce-ti sta inainte, dar in bunatatea Mea iti fac de cunoscut o frantura din taina vremii....Pastreaza legatura cu cerul si cheama-Ma!!!
  In aceasta vreme(zice Domnul) caci va fi cercetat pamantul si un val va chema alt val. Vreau sa fac apropiere de Mine ca sa fiu strigat, sa fiu chemat dintr-o inima curata. Nu va fi cort neincercat, suflet neincercat, caci o cumpana a incercarii este pusa in acest an(2016) si unii vor suferi chiar pentru credinta. Este vremea de cernere, vreau sa incerc pentru ca vine vremea cand voi culege roadele. Vreau sa fac proba poporului meu si iata voi ingadui peste tara aceasta(Romania) prigoana!!!
  Oamenii legii lucreaza la planul acesta poporule!!
  De-o buna bucata de vreme in ceasul usilor inchise, s-a intocmit un cod de legi care vor fi decretate una dupa cealalta si puse in aplicare caci nimic nu le va mai putea sta in cale. O mare schimbare se va face cand dreapta mea se va retrage, jalea va intra in popor, durerea si stramtoarea. Evenimentele se vor desfasura cu repeziciune si se va face alegerea in popor, dar multi isi vor semna sentinta lepadarii, iesind din numaratoarea poporului Meu pentru todeauna. Caut strajeri care sa-mi faca trezirea in popor pentru ca-i scurta vremea de pregatire in care vreau ca pe ai mei sa-i imbrac cu putere de rezistenta pentru a putea ramane in capul oaselor in ceasul intunericului in care cel rau cauta sa-si faca lucrarea lui.   Ferice de cel intelept care va lua aminte la sfatul Meu si va pretui aceasta vreme de pregatire care se apropie de final. Da poporule, trambiteaza la cei care stau in jurul tau, nu sta nepasator!!!!
Duceti vestea mai departe ca  acest semnal de alarma sa fie auzit din loc in loc si cei care-si vor viata, sa intre grabnic in odaita.

Hrana ta zilnica!

20 FEBRUARIE
Psalmul 140
Acest psalm ne permite să întrevedem cât va avea de suferit rămăşiţa credincioasă în timpul greu al necazului celui mare. Harul lui Dumnezeu ne-a păzit, până acum, de prigoană în ţara noastră. Dar uneori este bine să ne punem această întrebare: dacă mâine va trebui din nou să sufăr pentru că sunt creştin, aş mai dori eu atunci să port acest nume?
De altfel, niciodată să nu uităm că avem de-a face neîncetat cu vrăjmaşi cu atât mai periculoşi, cu cât ne sunt mai familiari. Despre acest om rău, violent (v. 1), care se gândeşte la rău (v. 2), care-şi ascute limba ca un şarpe (v. 3) şi care încearcă să-mi împiedice paşii (v. 4), epistola către Romani îmi relevă un lucru înspăimântător: el locuieşte în propria mea inimă (Romani 3.13; 7.17). 
Dar aceeaşi epistolă conţine, dacă am putea spune aşa, invitaţia la decesul lui (citiţi Romani 6.6). Moartea m-a scăpat de „omul cel vechi"; deci nu mai trebuie să mă lupt cu el, ci să-1 socotesc ca răstignit împreună cu Hristos. Cât despre vrăjmaşul din afară, Satan, tot Dumnezeu mă apără de el. „Domnul Dumnezeu este tăria mântuirii mele, - spune cel credincios - Tu mi-ai acoperit capul în ziua bătăliei" (v. 7). „Coiful mântuirii" este o piesă indispensabilă a armurii complete a lui Dumnezeu (Efeseni 6.17).

19 februarie 2016

Esti si tu un beneficiar?

Citeam astazi de dimineata un psalm tare frumos, Psalmul 14 care incepe asa:
”Nebunul zice in inima lui. nu este Dumnezeu...”
Lumea a evoluat, stiinta a avansat, dar cu toate acestea constat ca procentul acestor oameni este in continua crestere, (iertata  sa imi fie aceasta expresie).
Cu toate descoperirile, cu toata intelepciunea cu care este inzestrat omul, totusi oamenii declara altceva si se indoiesc de existenta lui Dumnezeu.
Nebunii sunt persoane care  vorbesc si traiesc ca si cum nu exista nimic superior peste ei. 
Ei nu cred ca exista Dumnezeu, nu cred Cuvantul si daca nu cred Cuvantul nu cred nici in revelatiile care sunt descoperite prin Cuvant. Inclinatiile noastre, ale oamenilor sunt doar spre rau, doar spre pacat si asta datorita pacatului in care a cazut omul imediat dupa creatie. Neascultarea a fost cauza care i-a condus spre moarte pe primii oameni, si acelasi pacat conduce si azi omenirea spre pierzare.
Domnul se uita din cer, cauta un om sa vada daca exista macar unul care sa fie intelept si sa-L caute, macar unul sa asculte...
Dar din pacate...toti suntem atinsi de acest  pacat al neascultarii.
Dumnezeu are o indelunga rabdare cu noi si nu vom avea nici o scuza ca nu am auzit, ca n-am stiut, ca n-am avut ocazia sau orice alta scuza...In aceea zi hotarata in care ne vom infatisa inaintea Lui, vom da socoteala pentru tot, si ce-am vorbit si ce-am facut. 
Suntem noi oameni care asculta de Dumnezeu?
A asculta de El, inseamna a avea credinta in El.
Dumnezeu ne-a facut atatea promisiuni in Cuvantul Sau si aceste promisiuni sunt pentru TOTI oamenii. Ba mai mult, jertfa de ispasire de la Golgota nu este doar pentru o anume categorie, ci este pentru toti oamenii. Insa beneficiarii acestor promisiuni, beneficiarii acestei jertfe nu sunt toti, sunt doar acei care se incred in El.
Esti tu un beneficiar...?

Hrana ta zilnica!

19 FEBRUARIE
Psalmul 139
„Dumnezeu este lumină" (1 loan 1.5). „Şi nicio făptură nu este ascunsă înaintea Lui..." (citiţi Evrei 4.13). Este de nesuportat pentru un păcătos să simtă această sfântă privire îndreptată continuu asupra Iui, dându-i pe faţă gândurile cele mai intime şi dezvăluindu-i cele mai tainice motive!
 El nu are la început decât o singură idee: să fugă de acest cumplit fascicul de lumină. Dar lumina explorează întunecimile unde el caută să se ascundă (v. 11), îl însoţeşte până la capătul lumii, răzbătând până în trecutul lui cel mai îndepărtat (Geneza 3.8; Ioan 3.19). 
Pentru că este o nebunie să gândeşti că poţi scăpa de Dumnezeu! 
Şi o altă nebunie este să se ascundă ... de Cel care vrea să ne asigure fericirea. Când sunteţi bolnav, nu vă gândiţi să-i ascundeţi doctorului nici cel mai mic simptom. Ştiţi bine că aveţi interesul, pentru a fi vindecaţi, să-i spuneţi tot ce simţiţi. Pentru ce să acţionaţi altfel atunci când Dumnezeu vrea să vă salveze sufletul sau să vă elibereze de un păcat? Mărturisiţi-I toate aspectele răului care vă subjugă. Lăsaţi lumina Lui să vă cerceteze conştiinţa. Fie ca rugăciunea voastră să fie cea din versetele 23 şi 24: „Cercetează-mă, Dumnezeule", şi din nou cercetează-mă!
 Pune totul în ordine în viaţa mea. Nu mă lăsa să pornesc pe „vreo cale a întristării. Insă „condu-mă pe calea eternă"

18 februarie 2016

Hrana ta zilnica!

18 FEBRUARIE
Psalmii 137 si 138
Aici începe o penultimă serie de psalmi, cei mai mulţi dintre ei ai lui David. Ei reiau istoria restabilirii finale a Iui Israel, de la aservirea printre naţiuni (Psalmul 137), traversând necazul, până la eliberare şi, în Psalmii 145-150, până la lauda universală.
Începutul Psalmului 137 reaminteşte de captivitatea din Babilon. Cum ar fi putut sărmanii deportaţi să cânte la comandă şi să se bucure sub jugul asupritorului? Nu este bucurie pentru ei departe de Ierusalim! Cei care le-au luat totul nu le-au putut şterge din amintire Ierusalimul. Tot aşa şi noi, prieteni credincioşi, ca străini într-o lume vrăjmaşă, nu vom găsi nimic pentru inimile noastre, dar noi posedăm în Hristos o bucurie pe care nimeni nu ne-o poate lua (loan 16.22). Să nu uităm nicicând cetatea cerească (v. 5)!
In Psalmul 138, credinciosul, în ciuda „înjosirii" lui (v. 6), cântă din toată inima şi se închină plecându-se spre Ierusalim (conf. v. 2 şi 1 împăraţi 8.47...). „Tu m-ai ascultat" (v. 3), poate spune el apoi, deşi împrejurările în care se află nu s-au schimbat încă cu nimic.
Dumnezeu însă i-a întărit sufletul. Şi aceasta este puterea care contează pentru cel
credincios (Efeseni3.16)! Dumnezeu va duce la bun sfârşit totul cu privire la noi (v. 8), dar nu prin nimicirea rasei celor răi (sf. Psalmului 137), ci prin întoarcerea Domnului.

Declaratii de succes!

 
Unul dintre cei mai mari boxeri contemporani, filipinezul Manny Paquaio, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că persoanele care întrețin relații cu alte persoane de același sex sunt "mai rele decât animalele", informează Gazzetta dello sport.
"E vorba de bunul simț.Vedeți animale făcând sex cu animale de același sex. Animalele sunt mai bune pentru că pot să distingă masculii de femele. Dacă bărbații se împerechează cu bărbați și femeile cu femei, atunci sunt mai jos decât animalele", a spus multiplul campion mondial la TV5, scrie: http://www.activenews.ro/
 Conform aceleasi surse, http://www.activenews.ro/, in urma acestor declaratii producătorul american de echipament sportiv Nike a rupt contractul cu fostul boxer Manny Pacquiao, după ce acesta și-a manifestat dezaprobarea față de cuplurile homosexuale, informează Gazzetta dello Sport.
"Considerăm declarațiile lui Manny Pacquiao abjecte. Nike se opune cu fermitate oricărui fel de discriminare și are o lungă istorie de susținere și apărare a drepturilor comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali)", a afirmat un purtător de cuvânt al gigantului american.
Considerat unul dintre cei mari campioni contemporani de box, Manny Pacquiao declarase zilele trecute că se opune căsătoriilor între persoane de același sex. 
 
Dar numai  Manny Paquaio are principii biblice, iata ce declara noul campion de box la categoria grea, britanicul Tyson Fury, care a produs o imensă surpriză, după ce l-a învins la sfârșitul lunii noiembrie pe ucraineanul Vladimir Kliciko, se află în mijlocul unui scandal mediatic.

Totul a pornit de la un interviu acordat unui ziar din Albion, în care pugilistul a spus că trei lucruri trebuie să se întâmple "înainte ca diavolul să vină acasă" - legalizarea homosexualității, avortului și pedofilia.

După această declarație, 120.000 de semnături a strâns o petiție online, care cere ca Tyson să fie exclus de pe lista BBC de candidați la premiul de Personalitatea Sportivă a Anului, decernat în trecut unor nume cum ar fi Lennox Lewis, David Beckham, Andy Murray sau Lewis Hamilton.

Când a fost întrebat, miercuri, cu privire la controversa creată de comentariile sale, Tyson Fury a spus în mod repetat reporterului BBC: "Credeți în Domnul Iisus Hristos și veți fi salvați".
Întrebat dacă ar putea să câștige premiul Personalitatea Sportivă a Anului, Fury a răspuns: "Ioan 3:16, pentru că Dumnezeu așa a iubit lumea, încât a dat pe singurul Lui Fiu. Oricine crede în El va avea viață veșnică și nu va pieri. Singura cale spre Rai este prin Iisus, asta e tot ce pot spune"
sursa: http://www.activenews.ro/

 
 
 

17 februarie 2016

Ruga mea in acesta zi!

”Iar Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere, si sa va faca sa va infatisati fara prihana si plini de bucurie inaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru sa fie slava, maretia, putere si stapanire, mai inanate de toti vecii si acum si in veci. Amin
Asa isi incheie scurta carte scrisa de Iuda, fratele lui Iacov. De fapt la fel ca si cartea este si descrierea sa, Asa il identificam pe Iuda, ”fratele lui Iacov” si rob a lui Isus  Hristos.
Am citit aceasta carte dis de dimineata si mi-a placut modul cum incheie, bineinteles pe langa modul direct in care ne avertizeaza cum sa ii identificam pe acei invatatori falsi care sunt strecurati printre noi. Traim o vreme chiar acum in care s-au strecurat prin biserici invatatori falsi care dau invataturi false pentru a gadila urechile oamenilor si a le fii pe plac.
 Mantuirea data prin har NU ne da voie sa pacatuim!
Pacatul este osandit!
Indiferent ce invataturi vor veni noi trebuie sa nu ne departam de Cuvant, ba mai mult suntem indemnati sa luptam si sa aparam credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna. Credinta nu se schimba si nu evolueaza dupa cum cred unii, credinta este aceeasi. 
Hristos este Acelasi, ieri, azi si in veci!
V-as recomanda sa cititi cartea Iuda ca sa puteti intelege descrierea acestor falsi invatatori.
Mi-a placut cum incheie scrierea sa:
”Iar Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere....”
Suntem panditi la tot coltul si diavolul cauta sa ne tranteasca la pamant, insa sunt atat de fericita ca este UNUL care ne poate feri de aceste caderi. Slava LUI in veci!
Nu trebuie decat sa-i cerem acest lucru si sa ne incredem in El. 

Doamne, daca astazi si-a propus diavolul sa se atinga de mine si sa ma doboare, te rog ca Tu sa ma feresti de orice cadere si Mana Ta sa ma sprijineasca in toate.
Te iubesc Domnul meu!

Fara cuvinte....!!!

“De ce vă uitaţi aşa la mine? Mie nu-mi lipseşte nimic în viaţa asta, doar o mână şi două picioare” – acesta este mesajul pe care un bărbat din Timişoara cu o voinţă de fier îl transmite tuturor celor care îl privesc cu compasiune. La cei 40 de ani ai săi, Costel Pârnău a demonstrat că poţi să ai o viaţă normală, o familie, să munceşti, chiar dacă ai doar o mână. A trecut printr-o experienţă dură, fiind la un pas de moarte în urmă cu 23 de ani, când a fost lovit de tramvai, iar medicii nu i-au dat nicio şansă de supravieţuire. Însă, Costel nu s-a lăsat învins, iar acum vrea să ajute şi alţi oameni să gândească pozitiv. Povestea lui Costel Pârnău reprezintă, de fapt, povestea unui om puternic, a unui învingător. Cei care-l cunosc pe timişorean nu l-au auzit niciodată să spună “nu se poate”. Asta deşi a primit numeroase lovituri de la viaţă.
Costel Pârnău a avut o copilărie chinuită, marcată de divorţul părinţilor. Bărbatul îşi aminteşte că, până la vârsta de cinci ani, a fost abuzat fizic şi emoţional de cei care i-au dat viaţă, “lipsit de căldura şi dragostea lor părintească”. La şase ani, după divorţul părinţilor, atât Costel, cât şi ceilalţi patru fraţi ai săi au ajuns în diferite case de copii. “Am trăit într-un mediu brutal, rece. Nimeni nu-ţi spunea în casa de copii “la mulţi ani” de ziua ta, nimeni nu ţi-a spus “bravo” când ai făcut un lucru bun, ci doar ameninţări, “să vezi ce-o să-ţi fac, nu vei ajunge niciodată la limita de sus”. Dar anii au trecut, iar eu m-am încăpăţânat şi mi-am spus că trebuie să plec de acolo”, povesteşte Costel Pârnău.

citeste aici continuarea:http://www.expunere.com

Hrana ta zilnica!

17 FEBRUARIE
Psalmul 136
Toate căile lui Dumnezeu cu privire la făptura Sa au un singur şi acelaşi motiv: bunătatea Lui care rămâne pentru totdeauna. Ea se vede în primul rând în „minuni mari" împlinite în favoarea omului, chiar înainte ca acesta să fi existat, atunci când Dumnezeu crea mediul propice vieţii şi existenţei lui (v. 4-9) - aşa cum o mamă, înainte de naşterea copilului, pregăteşte cu grijă cadrul în care acesta urmează să fie primit, precum şi toate obiectele care-i vor fi necesare.
Începând cu versetul 10 putem vedea strălucind dragostea lui Dumnezeu în lucrarea răscumpărării. Ea este ilustrată prin ieşirea din Egipt şi intrarea lui Israel în Canaan. „Şi-a amintit de noi în înjosirea noastră", pot cânta toţi răscumpăraţii cu recunoştinţă (v. 23).
Expresia „Bunătatea Lui rămâne pentru totdeauna" apare în mod surprinzător şi la sfârşitul versetelor 10, 15, 17-20. Să nu uităm însă că până şi pedepsirea celor răi este legată de planurile dragostei lui Dumnezeu pentru ai Săi, ca şi binecuvântarea lumii viitoare. Aşa se explică, de asemenea, teribilele versete 8 şi 9 din Psalmul 137. Oamenii vorbesc de „bunul Dumnezeu" cu prea multă nesocotinţă. De ar putea să reflecteze la semnificaţia acestui adjectiv, confirmată de mărturii atât de răsunătoare,... şi apoi să răspundă la o asemenea iubire!

16 februarie 2016

Hrana ta zilnica!

16 FEBRUARIE
Psalmul 135
Dacă Psalmul 134 ni-i înfăţişa pe slujitorii Domnului lăudându-L în Casa Lui, Psalmul 135 ne prezintă tema laudei lor: măreţul Nume al Domnului.
In Psalmul 133 era bine şi plăcut ca fraţii să locuiască uniţi împreună. Aici, în versetul 3, Domnul însuşi este Cel găsit bun şi plăcut. Închinătorul „a gustat că Domnul este bun" (1 Petru 2.3). Oricât de scumpă ar fi comuniunea cu fraţii, nimic nu poate înlocui în suflet savoarea dragostei Domnului. Oare numai pentru a ne întâlni cu alţi creştini ne strângem în adunare? Sau mai degrabă pentru a ne bucura acolo de prezenţa binecuvântată a Domnului?
Domnul şi 1-a ales pe Israel - ca de asemenea pe fiecare răscumpărat - „ca o comoară deosebită a Lui" (v. 4; comp. cu Matei 13.44) şi, pentru a-i câştiga sufletul, a pus în lucru mijloacele cele mai puternice (v. 5-12). Menţionaţi după un asemenea Dumnezeu, ce zadarnici şi ridicoli apar idolii lumii! Şi ce de plâns sunt „cei care se încred în ei"! (v. 18).
A-L binecuvânta pe Domnul, care a devenit pentru noi Dumnezeul şi Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, este privilegiul tuturor celor care se tem de El (v. 20; Efeseni 1.3).

15 februarie 2016

Cautatorii fericirii!


Exista cineva care sa nu isi doreasca sa fie fericit?
Cu siguranta intrebarea pe care am pus-o este banala!
 Cine oare nu-si doreste acest lucru...?
Privesc in jur si ma uit ca toata lumea alearga disperata dupa fericire. De fapt, toti suntem cautatori ai fericirii, insa nu toti gasim fericirea in aceleasi lucruri sau in acelasi loc.
Pentru unii, a fi fericit inseamna sa aibe o casa, pentru altii fericirea consta in marca masinii. Pentru alti oameni fericirea consta in bani. Pentru altii, fericirea este sa aibe o familie, pentru altii a fii fericit inseamna sa-ti permiti sa cutreieri lumea in lung si-n lat. Altii sunt fericiti cand iubesc si sunt iubiti, cu alte cuvinte dragostea ii face fericiti. Vedeti fericirea este dorinta suprema a fiecarui om si intr-un fel sau altul toti alergam s-o gasim si starile acestea de fericire sau de ce nu, nefericire, este rezultatul alegerilor noastre.
Fiecare tindem spre ”ceva” anume, avem un tel, o dorinta care ne da aceea senzatia de fericire si totul pleaca de la nivelul mintii, de-aceea si batalia suprema se da tot la nivelul mintii noastre si fericirea sau nefericirea sunt de fapt rodul mintii noastre, rodul gandurilor.
Alergam zi de zi cautand fericirea si totusi suntem atat de nefericiti!
De ce...? Pentru ca nu cautam acolo unde trebuie.
Fericiti sunt doar acei ce isi pun nadejdea in Domnul!
(vezi Geneza 25:8 si 1 Cronici 29:28)
Gandurile noastre sunt desarte. Domnul cunoaste gandurile omului, spune Psalmistul si El stie ca sunt desarte.(Ps. 94:11)
Asemeni unui copil zburdalnic si plin de energie pe care cu greu il poti stapani, asa sunt si gandurile omului. In 2 Corinteni 10:5 Cuvantul spune: ”orice gand il facem rob ascultarii de Hristos”. 
Bineinteles ca unora nu le suna bine acest verset, adica chiar toate gandurile?
 DA, toate gandurile!
Inainte de pranz am primit un telefon si trebuie sa ma intalnesc asta seara cu o doamna. Incercam sa ii spun unde locuiesc, insa dansa nerabdatoare mi-a spus, ”spuneti-mi doar strada si nr, pentru ca GPS-ul ma va aduce fara probleme”.
Am stat si m-am gandit, cat este de simplu! Introduci destinatia si GPS-ul te duce intr-acolo.
Poate ca doamna ar vrea sa ajunga la mine pe o alta ruta, insa indiferent ce vrea dansa, devreme ce nu cunoaste destinatia, lucrul cel mai bun pe care il poate face este sa se lase calauzita de  GPS.
Noi suntem intr-o calatorie, tinta este ”Imparatia lui Dumnezeu”. Cunoastem tinta, insa nu cunoastem drumul, cum nu cunoastem nici distanta si nici ora intalnirii. Stim ca fara un ghid, calatoria va fi un esec. Gandurile sunt desarte si s-ar putea sa ne lasam influentati de ele, de-aceea cel mai bun lucru este sa lasam ca gandurile noastre sa fie supuse lui Hristos.
De fapt nu avem decat de castigat. Nu bajbaim, nu ratacim, nu intarziem la intalnire. Hristos ma va duce cu siguranta la Destinatie, trebuie doar sa ascult instructiunile Lui.
Pe de alta parte stiu ca abia atunci voi deveni fericita cu adevarata cand ma voi intalni cu Mirele meu drag.




Hrana ta zilnica!

15 FEBRUARIE
Psalmii 133 şi 134
Versetul 1 din Psalmul 133 ar trebui să-şi poată găsi întotdeauna aplicaţie în Adunare şi în familiile noastre. Este aşa în această privinţă? 
Când fraţii locuiesc împreună în unitate, este un lucru bun şi plăcut pentru ei, însă întâi de toate pentru inima Tatălui. Membrii familiei lui Dumnezeu sunt uniţi între ei pentru că sunt legaţi de Aceeaşi Persoană, Hristos; ei formează un fel de margine a veşmintelor Lui: cea care este evidentă la El, aici, pe pământ (comp. cu Exod 28.33,34). El este în cer, adevăratul Aaron, Marele Preot; însă a dat Duhul Său care, asemeni „untdelemnului preţios", coboară asupra fraţilor strânşi acolo unde Dumnezeu a poruncit binecuvântarea eternă (v. 3; Fapte 2.33; Efeseni 4.2-4).
Odată cu Psalmul 134, cel din urmă psalm al treptelor, răscumpăraţii poporului pământesc au ajuns la cea mai înaltă dintre cele cincisprezece trepte simbolizate prin tot atâtea cântări. Ei şi-au atins ţelul dorit cu atâta înflăcărare: au trecut porţile Ierusalimului (Psalmul 122.1,2); se află în Casa Domnului.
Curând, răscumpăraţii Domnului vor atinge ţinta cerească: Casa Tatălui. Dar „acolo nu va fi noapte", revelează Apocalipsa 21.25. Şi nicio îndemnare să aducă laude nu va fi necesară acolo. Acestea vor ţâşni spontan din toate inimile, când îl vom vedea pe Isus faţă în faţă.

14 februarie 2016

Hrana ta zilnica!

14 FEBRUARIE
Psalmul 132
Această frumoasă cântare evocă ziua când împăratul David a urcat chivotul la Ierusalim (2 Samuel 6.17). Mai târziu, cu prilejul consacrării Templului, Solomon avea să-şi încheie rugăciunea cu versetele 8-10 (2 Cronici 6.41,42). 
Din punct de vedere profetic, acest psalm corespunde instaurării împărăţiei mileniale. Dumnezeu va intra în odihna Sa (v. 14); lumea întreagă va fi binecuvântată şi se va bucura (v. 15, 16); Hristos, adevăratul Fiu al lui David, va primi o coroană universală (v. 17,18). Promisiunile necondiţionate ale lui Dumnezeu se vor împlini în El, prin El şi pentru El.
Dar, să remarcăm cu atenţie, acestea sunt consecinţa „tuturor necazurilor (v. 1; comp. cu 1 Cronici 22.14; David este o imagine a lui Hristos, împărat respins, în timp ce Solomon II reprezintă pe Mesia în glorie). De aceea, pentru că Hristos a suferit, El va fi şi preamărit; şi, pentru că a cunoscut aici, jos, munca dureroasă a sufletului Său, pământul se va bucura de odihna lui Dumnezeu.
Să apropiem, respectiv, versetul 2 de 11, versetul 5 de 13, versetul 8 de 14, versetul 9 de 16, versetul 10 de 17 şi 18. Constatăm că acel credincios care are pe inimă gloria lui Dumnezeu obţine punct cu punct împliniri care depăşesc toate speranţele lui. El are de-a face cu Acela care poate face infinit mai mult decât tot ce cerem sau gândim noi (Efeseni 3.20).