Versetul zilei

19 martie 2016

Imigrantii au declansat iadul in Grecia!

Se stie ca, GRECIA este o tara destul de accesibila din punct de vedere financiar pentru a-ti petrece un concediu impreuna cu familia. Sincer anul acesta ma gandeam sa aleg ca destinatie un sejur de cateva zile, insa la ceea ce vad ca se intampla, cu siguranta ma orientez spre altceva.

Un bun prieten, reîntors recent din Atena (Grecia), m-a întrebat cu uimire: ”De ce nu apar la noi, în România, informații despre situația grecilor și a imigranților? De ce nu se spune nimic la programele de știri? Voi știți ce este la Atena? Iadul!” Mai întâi, eram ușor dezorientată de faptul că, din vreme în vreme, apare câte o știre despre vreo barcă cu arabi, eșuată la câte un mal egeean, apoi, mai apar știrile despre închiderea granițelor, dar, cu adevărat, dacă vrem să știm, citim presa străină, urmărim știri politice externe, urmărim filme despre dezastrul din Siria. Iată, însă, ce nu știm. Iată, ce trebuie să știm.
Relatarea de la fața locului arată așa: ”De câteva zile, de când Macedonia a închis granițele, toți imigranții, acum în total de peste 100.000, stau în Atena. 
Nu mai au loc în spațiile ce au fost destinate Olimpiadei din 2004, nici în corturile din parcuri, acum stau peste tot. Grecii, și așa săraci, au fost nevoiți să cheltuiască peste trei miliarde de euro. Europa a plătit Greciei doar 33 de milioane! Este un dezastru....
citeste continuarea AICI

Din viata!

Postasem mai de dimineata acele versuri care m-au pus pe ganduri, ”fericirea si necazul”
Cineva mi-a trimis exact cum se numeste poezia si cine este autorul ei.

Mi-a batut in poarta FERICIREA
Si intrand in curte m-a strigat
Eram dus alaturi cu IUBIREA
A-nchis poarta iute si-a plecat.

Mi-a batut de-adesemeni BUCURIA
A intrat, a stat sub pomii goi
N-a vazut pe nimeni sa-i vorbeasca
Si-a plecat grabita inapoi.

Intr-o seara luminand pe strada
Mi-a batut si Steaua mea - de sus
Tot asa, eram plecat aproape
Si-a strans fusta-n mana si s-a dus.

Mi-a batut in poarta si NECAZUL
Eram dus departe. Linistit,
S-a intins pe tolul de la usa
Si m-a asteptat pana-am venit!

                               Autor. Virgil  Carianopol
                                     Din volumul INEDITE- 1966

Noutati la targul CEBIT din Hanovra - 2016

Zilele trecute am postat un editorial despre implanturile cu cipuri.
 Pentru multi inca pare o poveste desprinsa din science fiction si cred ca asa ceva va fi  undeva peste ...veacuri.
Un cititor al blogului, si tin sa-i multumesc pe acesta cale mi-a recomadat un link cu targul care tocmai se incheiase la Hanovra. Acolo erau prezentate noutatile in ce priveste cipul viitorului.
Puteti urmari si d-voastra, desi este in limba germana se poate traduce, multumita google

M-a cautat si m-a gasit!

Traim o viata plina de binecuvantari in fiecare zi si mereu, si mereu binecuvantarile Domnului se innoiesc fata de noi. Nu stiu daca si fata de dumneavoastra s-au innoit, insa fata de mine DA.
Faptul ca mi-a dat si astazi harul sa ma bucur de tot ceea ce El a creat in jurul meu, este o binecuvantare. Faptul ca sunt pe picioarele mele sanatoasa, este o mare binecuvantare. Adineauri am privit cateva fotografii nu foarte vechi, si ma uitam cum rand pe rand multi din cei dragi, prieteni, rude, cunostinte...s-au dus, si majoritatea tineri.
Credem ca este normal si este un drept sa fim astazi in viata, insa nu este deloc asa.
 Este doar Harul lui Dumnezeu!
Poporul Israel trebuia sa aduca jertfe mistuite de foc si trebuiau sa respecte reguli stricte pentru a li se sterge pacatele sau ca drept  multumire  lui Dumnezeu. Astazi Hristos nu ne cere asa ceva, nu trebuie sa  aducem sacrificii de animale si nici sa ne punem cenusa in cap, ne cere doar sa-i fim multumitori din toata inima. Una este sa avem cuvantul ”multumesc ” pe buze, si alta este ca multumirea noastra sa porneasca din adancul inimii.

Cel cu inima multumita are un ospat necurmat, spune inteleptul Solomon.
Cine oare nu vrea sa aibe parte de un ospat necurmat? Numai ca, pentru a avea parte de acest delicios ospat, trebuie sa fim multumitori. 
Multumitori si cand avem, si cand n-avem. Multumitori si cand fericirea ne umple viata, multumitori si cand necazul ne ajunge.
Zilele trecute auzisem cateva cuvinte care mi-au ramas de atunci in minte. In ele se regasesc un mare adevar care este valabil pentru toti si chiar daca unii poate nu a-ti trecut pe acolo, stati linistiti...vine ziua cand fiecare va ajunge, pentru ca Biblia spune ca ”Omul nascut din femeie are viata scurta, dar plina de necazuri” Iov 14:1

”Intr-o zi m-a cautat fericirea, dar nu m-a gasit
M-a cautat si speranta, dar nu m-a gasit nici ea.
M-a cautat nadejdea, m-a gasit acasa, dar...din pacate n-a putut ramane mult
Si a plecat.
 A venit necazul. M-a cautat si el, dar nu m-a gasit.
Atunci s-a asezat afara langa poarta si a asteptat pana ma voi intoarce acasa”


Poate ca fericirea astazi te va gasi. Bucura-te si fii recunoscator!
Dar poate ca vei veni acasa si musafirul nedorit te va astepta in prag. Nimeni nu ne ne vom putea opune sa nu intre-n casa, insa toti putem sa cerem Domnului puterea de a trece peste orice necaz si incercare.
Numai asa vom putea fii multumitori si-n clipele grele.
Doamne ajuta-ne!



Hrana ta zilnica!

19 MARTIE
Proverbe 25.16-28

Mierea este bună, dar, dacă am vrea să facem din ea singura noastră hrană, vom fi dezgustaţi curând. La fel şi afecţiunile naturale: prietenia, bucuriile familiale ... sunt plăcute şi dulci, dar ele nu trebuie să ne ia prea mult loc, de teamă să nu ne învârtă spre egoism, să nu ne producă saţietate (v. 16,27).
Evanghelia este vestea bună prin excelenţă, apa vie pentru sufletele însetate (comp. cu v. 25). Şi fiecare credincios este ca un canal prin care această apă proaspătă a harului poate curge pentru a-i adăpa pe alţii (loan 7.38).
 Atenţie însă! Puţin nămol într-o fântână face apa de nebăut. 
O lipsă de fermitate înaintea celui rău, un moment de relaxare şi iată izvorul tulburat şi stricat, ca şi cum am scormoni albia unui pârâu cristalin cu un băţ (v. 26)!
A nu ne stăpâni duhul înseamnă a ni-1 expune fără apărare, asemeni unei cetăţi fără întărituri, în faţa tuturor atacurilor duşmane (v. 28). Nerăbdarea, resentimentele, geloziile, mândria, îndoielile, poftele... toate batalioanele de gânduri rele se vor alinia curând acolo. 
1 Petru 1.13 ne invită în acest sens să ne încingem coapsele minţii şi să fim treji, altfel spus, să ne înfrânăm imaginaţia.

18 martie 2016

Hrana ta zilnica!

18 MARTIE
Proverbe 25.1-15

Aici începe cea de-a treia parte a cărţii. Slujitorii lui Ezechia - ai acestui împărat care a făcut ce este bine şi drept şi adevărat,... acţionând din toată inima potrivit legii şi poruncilor (2 Cronici 31.20,21) - au aşezat pe primul loc cele cu privire la împăraţi: gloria lor (v. 2: care nu este nicidecum cea din 2 Cronici 32.27), inima lor (v. 3), tronul lor (v. 5), ceea ce se cuvine în prezenţa lor (v. 6). Majoritatea acestor proverbe se slujesc de comparaţii poetice, pentru a ne ajuta astfel să le înţelegem şi să le reţinem mai uşor.
Versetele de la 8 la 10 ne invită să acţionăm cu prudenţă şi cu discreţie faţă de aproapele nostru, de teamă să nu fim apoi daţi de ruşine.
Versetele de la 11 la 15 vorbesc despre cuvinte. Un cuvânt potrivit este un rod al dreptăţii divine (aur), întotdeauna însoţit însă de har (argint). Chiar dacă este vorba de o mustrare, cuvântul va trebui să aibă preţ pentru urechea care ştie să asculte (v. 12).
Versetul 13 ne aminteşte ceea ce trebuie să fim: soli credincioşi. «Dacă ne achităm cu credincioşie de solia pe care Dumnezeu ne-a încredinţat-o, aducem nu numai înviorare celor care o primesc, ci şi satisfacţie pentru inima Celui care ne-a trimis. Ne gândim noi suficient la aceasta?»

17 martie 2016

Asa ne vorbeste Domnul...

In fiecare zi auzim un cuvant din partea lui Dumnezeu, fie prin cititul Scripturii (asa cum este normal pentru orice crestin autentic) dar si cei care nu se indeletnicesc cu acest lucru, totusi si ei intra in contact cu Cuvantul lui Dumnezeu. Internetul este plin de posibilitati sa asculti un mesaj, o cantare, dar mai ales pe retelele de socializare sunt postate felurite imagini cu verset sau ganduri alese, iar asta te obliga intr-un fel sau altul sa iti aduci aminte ca ai si un suflet.
Drept e ca  este invadat si de lucruri inutile, dar asta este alta poveste, la urma urma urmei totul porneste de la lista ta de prieteni. Daca ai in lista prieteni crestini, categoric citesti sau primesti versete de incurajare, dar daca ai in lista tot felul de ”prieteni virtuali”pe care nici macar nu ii cunosti, atunci s-ar putea sa ai surpriza sa citesti sau sa vezi in fata ochilor tot felul de lucruri deocheate.Deci pana la urma este alegerea noastra ce dorim sa vedem, dar sa revin la gandul pe care vroiam sa-l spun.
Auzim ca Dumnezeu ne vorbeste, insa il putem noi asculta?
Avem timp sa ne oprim din goana noastra nebuna?
Citisem in Ieremia 22 vers.21
Ţi-am vorbit când îţi mergea bine, dar tu ziceai: ‘Nu pot s-ascult!’ Aşa ai lucrat din tinereţea ta şi n-ai ascultat glasul Meu. 

Nu cumva suntem si noi in aceasta situatie? De prea mult bine n-avem timp si nici dorinta, sa-L ascultam. Un lucru este cert doar in valea umbrei mortii Il cautam cu toata inima pe Dumnezeu. Doar in suferinta si necaz...
Aici suntem pe pamant si uneori ne gasim in valea umbrei mortii, insa Dumnezeu in dragostea si mila Sa se indura de noi si ne ridica, ne da ajutorul, insa in mare parte ne merge bine.
Si Cuvantul spune: "Ţi-am vorbit când îţi mergea bine"...
Astazi poate ca ne este bine, poate ca nu suntem in valea umbrei mortii, de-aceea ar fi BINE sa luam aminte la ce ne vorbeste Domnul.
Pocăiţi-vă dar şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare.
Fapte 3:19 
Toti avem nevoie de pocainta si indiferent cat de pocaiti credem ca suntem, avem nevoie de pocainta zi de zi. Doamne ajuta-ne sa auzim vocea Ta si sa luam aminte !



Hrana ta zilnica!

17 MARTIE
Proverbe 24.23-34

Textul nostru încheie această scurtă diviziune care poartă numele de „cuvintele înţelepţilor” (cap. 22.17).
Când oamenii caută să se facă plăcuţi semenilor lor, o fac adesea în detrimentul dreptăţii şi al adevărului. Omul lui Dumnezeu trebuie să fie fară pată în această privinţă (v. 23-25).
Versetul 27 îi aminteşte tânărului credincios că, înainte de a se gândi la a-şi întemeia un cămin, trebuie să se preocupe să-i asigure resursele, să fie în măsură să procure cele necesare alor săi. „După aceea zideşte-ţi casa". Un începător s-ar expune unui dezastru dacă s-ar lansa de unul singur într-o construcţie. Versetul 3 din acest capitol 24 ne pune în scenă un arhitect în care ne putem pune toată încrederea: este înţelepciunea, adică Domnul (comp. cu Psalmul 127.1). Viaţa creştinului fidel este marcată de echilibru. Lăsându-L pe Domnul să
lucreze, aceasta nu-1 împiedică pe el să fie activ şi sârguincios, pentru că a avut ocazia să observe la ce decădere duce lenea, în orice domeniu (v. 30-34). 
Drag prieten, pentru a evita foametea spirituală a viitorului tău cămin, versetul 4 te invită să-ţi umpli mai dinainte, prin cunoştinţă, cămările memoriei. Şi Dumnezeu va face să-ţi coboare în inimă toate bunurile preţioase şi plăcute pe care le vei găsi în Cuvânt (Matei 13.52).

16 martie 2016

Hrana ta zilnica!

16 MARTIE
Proverbe 24.1-22

Cei care fac răul pot fi pentru noi, creştinii, fie obiecte ale invidiei (v. 1), fie ale neliniştii (v. 19; Psalmul 37.1). Astfel de sentimente însă nu fac altceva decât să dea la iveală starea noastră spirituală rea. Fie ca vederea sărmanilor păcătoşi să trezească în noi mai degrabă mila şi zelul evanghelic pentru a-i avertiza şi pentru a-i salva de la moarte! (Ezechiel 3.18; Fapte 20.26). 
Să nu invocăm neştiinţa pentru a ne scuza şi a nu face nimic!
Cel care „cântăreşte inimile" (v. 12; comp. cu cap. 21.2) cunoaşte adevăratele noastre motive: lipsa de dragoste, teama de dispreţ, slăbiciunea propriilor convingeri.
De ce însă cei răi au adesea o viaţă uşoară, în timp ce credincioşii sunt uneori greu încercaţi? 
Cheia acestei taine ne este dată printr-un cuvânt: viitorul. ,„Nu va fi niciun viitor pentru cel rău" (v. 20), sfârşitul său este pierzarea, spre care el este mânat fără să se împotrivească (comp. cu Psalmul 73.17). El se poticneşte şi astfel se afundă şi mai mult în rău (v. 16). Dimpotrivă, „va fi un viitor”(v. 14) pentru acela care a găsit înţelepciunea, această înţelepciune divină care este Hristos însuşi (cap. 8.22...). Şi aşteptarea credinciosului nu va fi redusă la neant, pentru că obiectul acestei aşteptări este din nou aceeaşi Persoană: Domnul Isus care vine.

15 martie 2016

Agenda Micro-Ciparii si Cipurile RFID sunt în curs de implementare

 ...............
Putem vedea clar cum suntem incet, incet spalati pe creier și forțați să credem că implantul este în beneficiul nostru și al confortului nostru. Incet, incet multi isi vor micro-cipa copiii incercand să se convingă in acest fel pe sine că acest lucru este pentru pacea noastră spirituală și pentru siguranța lor.
Ii facem pe copiii noștri să devină atat de obisnuiti si totodata dependenti de aceste cipuri RFID, incat in momentul in care vor deveni adulți, sa nu mai poată trăii fără ele.
S-a început cu micro-ciparea animalelor, mai întâi voluntar și acum obligatoriu prin lege, iar aceeași metodă va fi utilizată si pentru oameni.
Amintește-ți,  viața umană nu poate fi redusa, sub nici o forma la un cip RFID, încorporat sub piele.
Mai jos sunt mai multe exemple extrem de revelatoare, cu știri care fac referire la implanturile cu microcipuri si care sunt prezentate în mass-media generala.
20.000 de elevi din nord-estul orașului  Vitoria da Conquista vor fi nevoiti sa poarte la scoală tricouri cu microcipuri încorporate. Citeste continuarea: http://vremuritulburi.com/2015/10/20/atentie-mare-agenda-micro-ciparii-si-cipurile-rfid-sunt-in-curs-de-implementare/

Club Colectiv - Marturie Marian Supravietuitor


Hrana ta zilnica!

15 MARTIE
Proverbe 23.15-35
Odată ajuns adult, mai trebuie tânărul să ţină cont de sfatul părinţilor? 
Cu siguranţă, da! (conform cu v. 22). Aceasta face parte din cinstirea care li se datorează şi căreia vârsta sau majoratul nu-i schimbă nimic. Este o bucurie pentru părinţii creştini să vadă Ia copiii lor, când au crescut, roadele educaţiei pe care le-au dat-o (v. 15,16,24: şi ce contur prinde acest verset 24, dacă-1 aplicăm la bucuria Tatălui de a găsi în Fiul Preaiubit pe Cel Drept şi Sfânt prin excelenţă: Matei 3.17). Dincolo de toate însă şi înaintea părinţilor noştri, Domnul are drepturi asupra noastră., Fiul Meu, dă-Mi inima ta spune El fiecăruia (v. 26). «Nu-ţi cer mai întâi o parte din resursele sau din timpul tău, ci afecţiunile tale. Restul va veni după aceea. Dându-Mi inima ta în întregime - spune Isus - nu faci decât să-Mi dai ce-Mi aparţine, pentru că este salariul Meu, dobândit atât de scump în ceasurile de la cruce.» Macedonenii menţionaţi de Pavel în 2 Corinteni 8 se dăduseră pe ei înşişi Domnului.
Sfârşitul capitolului descrie inconştienţa tragică a celui abrutizat de alcool. Biruit de vin (Isaia 28.1b), incapabil să reziste ispitelor cărnii (v. 33), el se ruinează sub toate aspectele (v. 21).
Drag prieten, tu ce vei face cu inima ta?

14 martie 2016

Ce am facut in plus ca sa merit asa ceva? De ce ea si nu eu?

Minunat este Domnul si admir modul prin care alege sa ne vorbeasca fiecaruia in parte. Nu stiu DACA si CATI suntem dispusi sa ascultam vocea Lui.
Da, El nu ne vorbeste direct prin vocea Lui, desi poate sa o faca si cu siguranta a facut, insa se foloseste de oameni ca sa ne transmita ceea ce vrea sa auzim.
Aseara ne-am bucurat tare mult sa-l avem in mijlocul nostru pe fratele Titus Coltea, si DA pot spune ca Dumnezeu, prin el a  vorbit fiecaruia dintre noi.
Intalnindu-ma sambata intamplator cu o doamna pe care eu o vedeam venind  duminica seara la noi la biserica si stand de vorba cu ea, dupa cateva schimburi de vorbe mi-am dat intalnire duminica seara  dupa biserica, deoarece aveam sa-i daruiesc copilasului ei ceva.  
Am vazut-o de atatea ori venind cu doi copilasi de mana, un baietel si o fetita frumosi foc, ea abia pasind pe picioare cu mainile tremurand dar stranse in jurul copiilor cu atata dragoste si grija.
Am condus-o pana acasa cu masina si la doar cateva secunde dupa ce a urcat, parca cunoscandu-mi gandurile care ma framanta, mi-a zis:
"stii, eu sunt in aceasta stare de la nasterea fetitei mele(cea mica), de la o anestezie data gresit..."
Pe moment...am amutit, nu-mi gaseam cuvintele, doar "de la o anestezie?"
Si asa a inceput discutia...
"II MULTUMESC DOMNULUI PENTRU CEEA CE MI-A DAT, ALTFEL ASTAZI CINE STIE CE MAI FACEAM IN NEBUNIA MEA", a zis cu vocea-i blanda.
Si-a inceput incet povestea vietii ei, ea vorbea insa la mine lacrimile curgea siroi, abia reusind sa vad prin parbrizul masinii.Pe moment aveam senzatia ca cineva imi reda povestea vietii mele.
Acelasi parcurs al vietii insa doua destine diferite. Eu conduceam o masina, mergeam pe picioarele mele, ea in schimb abia reusea sa paseasca si copiii o sprijineau de cate o manuta.

Am plans, am strans-o in brate si i-am spus ca nu sunt mai buna decat ea, cu absolut nimic.
De ce ea si nu eu?
Pe ea Dumnezeu a (re)intors-o la El prin necaz, pe mine...prin dragoste.
Ce am facut in plus ca sa merit asa ceva?
Nimic...nimic ! Este doar HARUL lui Dumnezeu!
Cred ca intalnirea de aseara m-a facut sa constientizez ca TREBUIE sa-I fiu recunoscatoare mai mult, mult mai mult.
DOAMNE, nu voi uita niciodata ce ai facut pentru mine!
Te iubesc Domnul meu!



Hrana ta zilnica!

14 MARTIE
Proverbe 23.1-14
Versetele 1-6 ne pun în gardă cu privire la pofte. Este la fel de periculos să doreşti mâncărurile celor mari din această lume cât este de periculos să le doreşti pe cele ale omului care are ochi rău (v. 6; Psalmul 141.4b). 
Ajungem astfel să fim legaţi de aceia a căror favoare o căutăm. Pâinea lor este înşelătoare. Profitul obţinut pe moment devine mai târziu sursa multor mizerii. Grijile sunt inevitabile când urmărim bunurile pământeşti. Iscusinţă - aşa numesc oamenii strădania lor de a dobândi cu trudă. Îşi imaginează că-şi asigură astfel viitorul lor şi al copiilor lor. Este însă un calcul greşit! 
Aceste bogăţii sunt trecătoare; „.. .în adevăr îşi fac aripi" (v. 5; comp. cu Iacov 5.2); de aceea înţelepciunea îl îndeamnă pe ucenic să sfârşească cu propria lui iscusinţă (v. 4).
 Adevărata iscusinţă nu constă în a dobândi bogăţii, ci în a le folosi pentru altul pe cele ale Stăpânului nostru (Luca 16.8).
Versetul 13 ne aduce aminte de neglijenţa lui David în educarea propriilor copii (1 Impăraţi 1.6). O pedeapsă corporală nu aduce moartea. Dimpotrivă, a nu recurge niciodată la ea poate avea urmări fatale (2 Samuel 18.33). A ne elibera sufletul din locuinţa morţilor: ce miză decisivă, în adevăr!
 Să punem şi noi la inimă această învăţătură! (v. 12; comp. cu cap. 22.15).

13 martie 2016

Fara motor ajunge la Remat!

Nici n-am apucat să spun bine "Aminul" după o intâlnire de tineret, și comitetul bisericii m-a împresurat ca pe-o cetate ce trebuie atacată. Atacată, nu salutată! "Nu-i bine că le dați apă la moară frate Nicu, că le dați prea mult nas tinerilor..., m-a apostrofat cel mai îndrăzneț dintre ei. Ați spus că ei sunt motorul bisericii! Or fi la dvs, la noi nu..., nu suntem de acord! Or fi ei motorul dar noi suntem șasiul, volanul, direcția". "Nu vreau să vă contrazic frate, am spus uimit de abordare, dar țineți minte un singur detaliu: oricât de rezistent șasiu ar avea, oricât de chivernisit volan ar avea, fără motor orice mașină e dusă direct la Remat!".

Hrana ta zilnica!

13 MARTIE
Proverbe 22.17-29
In această nouă diviziune a Proverbelor (care se deschide odată cu cap. 22.17), înţelepciunea încetează să se mai exprime sub formă de maxime bine echilibrate şi reia îndemnurile directe, aşa cum a făcut în capitolele 1-9. Dar, cum nu are sens să vorbeşti cuiva care nu este atent, înainte de orice învăţătură, tânărul ucenic este invitat să-şi plece urechea, să-şi îndrepte inima la „lucruri minunate" (v. 20; comp. cu Filipeni 1.10) şi să facă din acestea subiectele sale de meditaţie şi de conversaţie. Şi care este scopul acestei învăţături?
In primul rând, să-1 determine pe ucenic să-şi pună încrederea într-un Dumnezeu cunoscut.
Apoi să-i pună la dispoziţie siguranţa (sau norma) cuvintelor adevărului", altfel spus, certitudini cu care el va fi în măsură să compare, pentru a le judeca, toate celelalte cunoştinţe. In sfârşit, să-1 incite să vestească el însuşi „cuvintele adevărului" (v. 17-21).
Avertismentele care urmează au un caracter negativ. Să ne oprim la versetul 28: „Nu muta vechea piatră de hotar pe care au pus-o părinţii tăi!" (comp. cu cap. 23.10). Mulţi consideră prea înguste bazele spirituale ale credincioşilor din generaţiile anterioare, pe care aceia au trăit fericiţi şi aprobaţi de Dumnezeu. „Atenţie, pericol!", le strigă acest verset. De altfel, a încălca diversele domenii ale acestei lumi echivalează cu o fatală neglijare a teritoriului care ne este rezervat nouă şi în care Se află Domnul (comp. cu Psalmul 16.6).