Versetul zilei

23 iulie 2016

Hrana ta zilnica!

23 IULIE
Zaharia 14.6-21
Acesta este sfârşitul dramei. Când se va deschide şi cel din urmă act, situaţia va fi fost răsturnată prin apariţia deodată a Domnului gloriei. Până şi decorul va fi schimbat. Un cataclism nemaiauzit va schimba configuraţia ţării. Popoarele surprinse pe cale să facă război Ierusalimului... şi împăratului său divin se vor vedea lovite dintr-o dată de o urgie cumplită.
De atunci înainte, naţiunile, în loc să urce să asedieze Ierusalimul, vor trebui să facă pelerinaje anuale pentru a se prosterna înaintea împăratului, Domnul (v. 16). Cei care nu vor asculta vor fi lipsiţi de ploaie. Chiar şi zurgălăii cailor - a acestor cai care ocupă atâta spaţiu în profeţia lui Zaharia -vor purta gravată inscripţia: „Sfinţenie Domnului” Pentru că toată puterea omului, simbolizată de cal, va fi de atunci încolo sfinţită pentru Dumnezeu! Fie ca Domnul să graveze şi pe inimile noastre acest semn al punerii deoparte şi al consacrării
pentru El! Şi ca nimic să nu pătrundă în inimi fără să fie în armonie cu această deviză: „Sfinţenie Domnului"! Astfel vom fi deja în acord cu „ziua aceea", zi în care El va fi în mod public „glorificat în sfinţii Săi şi... privit cu uimire ... în toţi cei care vor fi crezut" (2 Tesaloniceni 1.10).

22 iulie 2016

Hrana ta zilnica!

22 IULIE
Zaharia 13.1-9; 14.1-5
Privirile lui Israel (şi ale noastre) se îndreaptă spre cruce (cap. 12.10). Sângele lui Hristos ne ispăşeşte păcatele, însă din coasta Lui străpunsă ţâşneşte, de asemenea, un izvor de apă vie. El evocă această curăţire practică pe care Cuvântul o împlineşte în conştiinţa noastră (Psalmul 51.2,7). In acea zi, idolii vor fi nimiciţi (Ezechiel 36.25); vocile minciunii vor înceta. Atunci Preaiubitul îşi va relata minunata Sa istorie: Venit aici jos ca Om, a luat chip de Rob pentru a sluji creaturii Sale (comp. cu cap. 11.12 şi cu Exod 21.2-6). A fost
rănit la propriii prieteni (comp. cu loan 20.27). A fost lovit de însuşi Dumnezeu. „De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat foarte sus...", continuă Filipeni 2.9. Curând, acest acelaşi Domn Se va înfăţişa lumii în strălucirea puterii Sale. Unde va avea loc această apariţie? In locul de unde odinioară El a părăsit pământul, pe acest munte al Măslinilor care se va despica sub picioarele Sale (cap. 14.4; Fapte 1.11,12).
El însă nu va veni singur. „Şi toţi sfinţii împreună cu El", adaugă sfârşitul versetului 5.
Ca o suită regală, Hristos îi va aduce pe aceia pe care mai înainte îi va fi răpit la cer alături de El. Noul Testament confirmă această apropiată şi triumfătoare „venire a Domnului nostru Isus cu toţi sfinţii Săi”
 (1 Tesaloniceni 3.13; Iuda 14).

21 iulie 2016

Omul...a ramas fara drepturi!

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a anunțat, joi, că Ankara va suspenda temporar aplicarea Convenției Drepturilor Omului.
“Şi Franţa a proclamat starea de urgenţă. Şi au suspendat şi ei (francezii – n.r.) Convenţia, în baza Articolului 15 din Convenţie”, a explicat vicepremierul Numan Kurtulmus, purtător de cuvânt al Guvernului.
“O decretare a stării de urgenţă nu contravine Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului”, a adăugat el, precizând că anunţul oficial va fi făcut printr-un comunicat.
Articolul 15 din Convenţie stipulează: “În perioade de război sau altă urgenţă publică ce ameninţă viaţa unei naţiuni, orice parte poate lua măsuri ce o derogă de la obligaţiile asumate în baza acestei Convenţei, în măsura cerută strict de exigenţele situaţiei, cu condiţia ca astfel de măsuri să nu încalce alte obligaţii ale sale în baza legislaţiei internaţionale”, notează News.ro.


Citeste mai mult pe: http://www.realitatea.net/

Ce va urma?

Dupa tot ceea ce se intampla in Turcia si nu numai acolo ci in intreaga lume, sa inteleg ca  incepem sa traim o noua etapa din ”inceputul Sfarsitului”?

Ramane de vazut...

Hrana ta zilnica!

21 IULIE
Zaharia 12.1-14
Cine vorbeşte aici? Cel care a întins cerurile, care a întemeiat pământul, care i-a dat omului această inteligenţă în care el se încrede atât de mult (şi pe care adesea o foloseşte atât de rău; comp. cu Isaia 42.5)! Un asemenea Dumnezeu să nu aibă mâna întinsă peste evenimentele pământului? Comploturile urzite de duhul celui pe care El însuşi 1-a creat să-L poată lua prin surprindere? Imposibil! Atunci când toate naţiunile pământului, orbite de ură, se vor strânge pentru a asedia Ierusalimul, acesta va fi pentru ei ca un potir otrăvitor, ca o piatră de cădere. Pentru că, „în ziua aceea", Domnul va întări victorios pe căpeteniile lui Iuda şi pe locuitorii Ierusalimului! El va lucra prin ei, dar de asemenea va lucra în ei. Dumnezeu va răspândi peste poporul Său umilit şi pocăit „duhul îndurării şi al cererilor” (v. 10). In Acela pe care L-au străpuns, iudeii II vor recunoaşte, în sfârşit, pe Păstorul lor credincios, pe Moştenitorul tronului lui David, pe Fiul unic al lui Dumnezeu.
Prieteni creştini, dacă este adevărat că Domnului Ii place să lucreze prin noi, să nu pierdem din vedere lucrarea pe care El doreşte să o împlinească în noi. Aceasta constă în a ne aşeza în fiecare zi din nou înaintea crucii şi a consecinţelor ei. Iar versetele 11-14 subliniază faptul că fiecare trebuie să fi avut personal de-a face cu Dumnezeu în chestiunea păcatului său.

20 iulie 2016

ADEVARUL LUI DUMNEZEU!

Poporul Israel a avut multe momente de sovaiala in umblarea lor cu Dumnezeu si datorita neascultarii lor au petrecut multi ani in robie.
Cred ca si in vremea noastra se intampla aievea. Trecem prin mari momente de "cumpana" si unii sovaiesc, altii s-au oprit deja din umblare, iar altii s-au intors de unde au plecat.
Daca vrem o trezire a constiintei noastre, trebuie ca poporul lui Dumnezeu sa se confrunte cu 
ADEVARUL LUI DUMNEZEU, pentru a reflecta mai mult asupra Legii lui Dumnezeu!
Doamne-ajuta-ne!

Diavolul are metode, Dumnezeu are solutii!

Cu aproximativ o saptamana, imi tot povestea cel mic despre un joc care i-a inebunit pe copii afara, insa trebuie sa recunosc ca l-am ascultat, dar nu cu maxima atentie, crezand ca imi poveste de un joc obisnuit.
Dupa ce am vazut intreaga isteria cu acel Pokemon Go, acum sunt de-a dreptul ingrijorata.
Ingrijorata nu pentru copilul meu, pentru ca el nu s-a virusat de asa ceva, din contra condamna aceasta grozavie, ci sunt ingrijorata de milioanele de oameni, copii si adulti care s-au lasat infectati de acest joc.
Sunt deja atatea victime din cauza lui si nu pot sa cred ca sunt parinti care accepta, ba chiar se bucura si declara ca acest joc e binevenit deoarece asa mai ies copii din casa....
Lasand la o parte jocul in sine, stau si ma minunez de tactica diavolului pe care o foloseste pentru a atrage tot mai multi la el. 
Oamenii sunt atat de usor manipulati si influentati acceptand foarte usor toate provocarile din orice domeniu al vietii. 
Intr-adevar este greu sa tii piept si sa mai fii si un invingator la toate aceste oferte, insa daca crezi intr-adevar Cuvantul lui Dumnezeu si-I crezi promisiunile, daca relatia ta cu El este una reala si nu una imaginara, atunci ai toata puterea de a contracara aceste provocari. Domnul e bun si vine in sprijinul acelor care-L cauta si-I cer ajutorul.
Diavolul are metode, Dumnezeu are solutii! 

El vă va întări până la sfârşit, în aşa fel ca să fiţi fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.  
1 Corinteni 1:8

Hrana ta zilnica!

20 IULIE
Zaharia 11.1-17
Incendiul din versetele 1-3 anunţă mânia împotriva ţării şi împotriva poporului, din cauza crimei de care acesta se va face vinovat la cruce.
In versetul 4, profetul este invitat să personifice, succesiv, pe Păstorul cel bun (Hristos) şi pe Păstorul nebun, adică pe Antihrist (v. 15-17). Până la versetul 14 suntem purtaţi în vremea evangheliilor. Aceşti stăpâni, aceşti vânzători, aceşti păstori răi din versetul 5 sunt, respectiv, romanii şi mai-marii iudeilor, fie ei politici sau religioşi. Isus îi califică drept hoţi, tâlhari, oameni plătiţi, lupi răpitori (loan 10.8,12; Ezechiel 34). El, Păstorul cel bun, venea să-i substituie pe aceştia şi să păstorească poporul, aducând-i la gloria şi la unitatea naţională (cele două toiege de păstor numite «Frumuseţe» şi «Legături»). Cu excepţia câtorva „săraci ai turmei" (v. 11; Luca 14.21) însă, poporul n-a înţeles planurile Sale de dragoste.
Versetele 12 şi 13, împlinite cu atâta exactitate, ne spun la ce preţ derizoriu a fost estimat Domnul (Matei 26.15). Noi la ce preţ II estimăm pe Domnul Isus?
Apoi, fără tranziţie, versetele 15-17 introduc domnia încă viitoare a „păstorului netrebnic" (v. 17; loan 5.43) - pentru că acest personaj satanic este «declanşat» ca pedeapsă asupra turmei «de măcelărit»: poporul vinovat de a-L fi respins pe adevăratul său Conducător!

19 iulie 2016

Decizie care va influenta viitorul Romaniei!

Peste cateva ore vom asista la una dintre cele mai importante decizii din istoria Romaniei.
Curtea Constitutionala Romana trebuie sa decida daca vor recunoaste ca finnd legale casatoriile gay.

In cauza fiind  un barbat roman care s-a casatorit in Belgia cu un alt barbat  de origine americana. Acesta doreste ca statul roman sa-i recunoasca casatoria sa cu ”partenerul” sau de viata
Ma intreb ce va decide Curtea?
Romania a fost oarecum protejata de Dumnezeu in multe privinte si cred ca o cauza se datoreaza si faptului ca in multe privinte n-am acceptat sa ne aliniem cu ”majoritatea” lumii.

Auzeam adineauri o declaratie de la un sustinator al LGBT ca viitorul Romaniei trebuie sa fie viitorul Europei....
Daca acesta este viitorul Europei...refuz sa fac parte din aceasta Europa
Ma rog ca Dumnezeu sa dea intelepciune celor de la CCR luand corect aceasta decizie si respectand constitutia tarii noastre.

Ma-ntreb adesea!

Ieri ma-ntrebam daca Isi gaseste placere Domnul atunci cand priveste la noi. 
Astazi o prietena mi-a trimis aceasta cantare deosebita.
Doamne-ti gasesti placere cand jos privesti....?

Hrana ta zilnica!

19 IULIE
Zaharia 10.1-12
Poporul iudeu, decepţionat de idoli, înşelat şi asuprit de conducătorii răi, va fi mult timp ca o turmă fără păstor (v. 2b; comp. cu Matei 9.36). Dumnezeu însă va cerceta această „casă a lui Iuda" din care a ieşit Hristosul, „Piatra de unghi" (v. 4). El o va întări pentru a lupta împreună cu ea. Nu va uita însă nici de casa lui Iosif, de cei ai lui Efraim (adică de cele zece seminţii încă risipite). Ii va mântui, îi va aduce înapoi, le va răspunde... (v. 6). După atâtea mângâieri deşarte (v. 2), ce bucurie le va umple inimile (v. 7)!
Drag prieten creştin, Domnul a arătat faţă de tine şi faţă de mine o îndurare şi mai mare. Fie ca aceasta să constituie pentru noi subiectul unei continue bucurii!
Asemeni fiului risipitor în „ţara îndepărtată", venindu-şi în fire evocând casa tatălui, cei scăpaţi ai lui Israel îşi vor aminti de Dumnezeul lor „în ţări îndepărtate şi vor trăi... şi se vor întoarce" (v. 9; Luca 15.17). „îi voi aduna", „pentru că Eu i-am răscumpărat", promite Domnul (v. 8,10; loan 11.52). Dragostea Domnului Isus nu va fi deplin satisfăcută decât de prezenţa alor Săi alături de El. înainte de a-Şi aduce poporul pământesc întregit în ţară, El îi va introduce pe scumpii Lui răscumpăraţi în casa Tatălui, unde le-a pregătit locul
 (comp. cu Ioan 14.2).

18 iulie 2016

El te priveste! Ce imagine-i oferi?

Oridecate ori citesc acest verset imi pun iarasi intrebarea, 
"ce vede Domnul azi?"
Ce vede la mine, ce vede la tine, ce vede cand priveste pe pamant?
Cu siguranta ne scapa acest "amanunt" important, ca ochii Domnului privesc la noi in permanenta. Zic ca, ne scapa, deoarece multe fapte pe care le facem nu sunt placute inaintea Domnului.
Psalmii 113:5-6
Cine este ca Domnul, Dumnezeul nostru care locuieste atat de sus?
El isi pleaca privirile sa vada ce se face in ceruri si pe pamant!

Doamne....si multe se fac pe pamant!!!
Se fac multe pacate, unele se fac la vedere fara nici o rusine, altele se fac in ascuns, insa ochii Domnului vad totul. Intunericul este patruns de privirea Lui.
Se savarsesc crime, se fura, se minte, se curveste, se inchina la idoli straini, se uraste frate cu frate, sunt dezbinari, sunt certuri, se traieste in desfrau si Dumnezeu stie cate-or mai fi...
Dar pe pamant se mai face ceva...
Undeva intr-o camaruta, cativa genunchi sunt plecati inaintea sfinteniei Sale. Acesti oameni mijlocesc pentru natiune, pentru tara, pentru cetatea in care sunt asezati, pentru biserica, pentru pastori, pentru familii, pentru copii...
El isi pleaca privirile sa vada ce se face in ceruri si pe pamant!
Dragul meu, tu inca traiesti pe pamant. Ce vad ochii Domnului cand privesc la tine?
Gaseste Dumnezeu placere in ceea ce faci?
Poate ca Dumnezeu vrea sa-ti faca o provocare azi...
El te priveste! Ce imagine-i oferi?



Hrana ta zilnica

18 IULIE
Zaharia 9.1-17
Profeţia din acest capitol are în atenţie popoarele vecine lui Israel. Purtarea acestora fusese observată fără ştirea lor, „pentru că Domnul are ochii asupra oamenilor” (v. 1, 8b).
Şi cât de mulţi uită, în adevăr, de această sfântă privire şi se poartă ca şi cum Domnul nu i-ar vedea!
Dumnezeu Se pregăteşte aici să distrugă înţelepciunea omenească (v. 2), puterea Tirului (v. 3, 4), încrederea înşelătoare a Ecronului (v. 5), mândria şi urâciunile filistenilor (v. 6)... Astfel calea va fi deschisă lui Mesia venind să vestească pacea şi să stăpânească până la marginile pământului.
 A venit, într-adevăr, acest împărat „călare pe un măgar..."! (v. 9; Ioan 12.15). Insă poporul Său nu L-a primit, şi, de aproape două mii de ani, profeţia s-a oprit, într-un fel, între versetele 9 şi 10. Ea îşi va relua curând cursul. După judecăţi cumplite, împăratul va reapărea în toată maiestatea Sa. Bunătatea şi frumuseţea Ii vor fi admirate împreună (v. 17). „Tu eşti mai frumos decât fiii oamenilor; harul este turnat pe buzele Tale...", proclamă cântarea „compusă despre împăratul" (Psalmul 45.1,2).
Lucru infinit mai mişcător, răscumpăraţii Săi vor fi atunci precum pietrele preţioase ale cununii Lui (v. 16b): vor contribui la această frumuseţe minunată a împăratului (Isaia 62.3).
 In acelaşi timp, însuşi faptul prezenţei lor cu El va da mărturie despre bunătatea Lui de nespus (Psalmul 31.19,21).

17 iulie 2016

Slava Lui!

...si ca sa vad ca Domnul e in control in toate lucrurile, astazi, dupa ce scriam de dimineata de acele incurajari din Psalmul  146  si 147, m-am dus la adunare si primul indemn la rugaciune a fost din aceeasi Psalmi pe care eu il citisem de dimineata, ba mai mult s-a pus accent pe acelasi gand din Psamul 146:
 ”Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor”, increderea noastra trebuie sa fie in Domnul. 
Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi. Ps.145
Domnul sa fie slavit! Ne-am bucurat de prezenta Domnului si a Duhuui Sfant si alaturi de fratii de la Biserica Smirna ne-am bucurat si de prezenta fratelui Puiu de la Hunedoara.
Au fost multe marturii, multe rugaciuni, multe cuvinte si instintari si prin toate Dumnezeu nu a facut altceva decat a sprijinit, a ridicat si a intarit pe toti cei incovoiati de problemele acestui pamant.
Nu pot decat sa-I multumesc Domnului pentru toate!

Cuvinte de incurajare!

Inspirat a fost poetul unor versuri cand le-a scris:
”De n-ai fi TU de partea noastra....”
Oh, de-atatea ori mi-am pus si imi pun intrebarea aceasta...”ce m-as fi facut in viata de nu era Domnul de partea mea?”
Cred ca exista si  au existat in viata fiecaruia momente de dezamagire si cand vorbim de asa ceva, domeniul este vast, insa indiferent cat este de mare dezamagirea sau in ce domeniul al vietii ai fost dezamagit, exista UNUL care te ajuta sa te ridici si sa treci de acest moment.
Adineauri am citit Ps.147, si mi-a placut mult incurajarea pe care am gasit-o in Cuvantul Domnului:
  ...tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile, 
Domnul sprijină pe cei nenorociţi şi doboară pe cei răi la pământ.
Domnul iubeşte pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui. 
  • Căci El întăreşte zăvoarele porţilor, El binecuvântează pe fiii tăi în mijlocul tău;
  •  El dă pace ţinutului tău şi te satură cu cel mai bun grâu.

 Cat de maret este Domnul....!!!
Tamaduieste, leaga, sprijina, doboara, iubeste, intareste, binecuvinteaza, da pace si ne satura. Iata cateva actiuni ale Domnului fata de noi, fata de Copiii Lui, si daca va uitati si in Psalmul 146 la fel gasim atatea incurajari deosebite, 
face dreptate, da paine, izbaveste, deschide, indreapta, iubeste, ocroteste, sprijina, rastoarna...

  • Lăudaţi pe Domnul! Laudă, suflete, pe Domnul!
  • Voi lăuda pe Domnul cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi.
  •  Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor.
  • Suflarea lor trece, se întorc în pământ şi în aceeaşi zi le pier şi planurile lor.
  •  Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul, Dumnezeul său!
  •  El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea. El ţine credincioşia în veci.
  •  El face dreptate celor asupriţi; dă pâine celor flămânzi. Domnul izbăveşte pe prinşii de război;
  •  Domnul deschide ochii orbilor; Domnul îndreaptă pe cei încovoiaţi; Domnul iubeşte pe cei neprihăniţi.
  •  Domnul ocroteşte pe cei străini, sprijină pe orfan şi pe văduvă, dar răstoarnă calea celor răi.
  •  Domnul împărăţeşte în veci; Dumnezeul tău, Sioane, rămâne din veac în veac!
  •  Lăudaţi pe Domnul!

  • Oare, mi-as putea dori mai mult ?
  • In Domnul gasesc tot ceea ce am nevoie,  un Prieten de nadejde, un Medic suprem, un Aparator in fata celor rai, un Tata grijuliu si iubitor si mai ales un Sfatuitor deosebit (v.3)
  •  Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor.
  • Merita Domnul sa ne punem increderea toata in El?
  • Cu certitudine da!!! 
  • Intr-o vreme cand toate temeliile se clatina, ISUS este Singura Temelie in care ne putem ancora!
  • Laudat sa-I fie Numele!

Hrana ta zilnica!

17 IULIE
Zaharia 8.1-23
„Aşa zice Domnul...", precizează cu consecvenţă profetul (v. 1, 3, 4, 6, 7, 9, 19, 20, 23). Atunci când citim Biblia sau când o cităm altora, să nu pierdem niciodată din vedere faptul că Dumnezeu este Acela care vorbeşte.
Sărmanii fii ai lui Iuda aud promisiuni care corespund stării lor actuale. Pentru că Dumnezeu nu-i va uita (Zaharia, de altfel, semnifică: «de care îşi aminteşte Iah»)!
Ierusalimul nelocuit şi îndurerat va fi din nou populat şi însufleţit (Neemia 11.1,2). Iar primul care va reveni acolo va fi însuşi Domnul (v. 3; vezi cap. 1.16). Odată cu El se va arăta binecuvântarea, iar teama va fi alungată. Din punct de vedere spiritual, nu tot aşa este şi în Adunare? Prezenţa Domnului în mijlocul alor Săi le garantează toate lucrurile de care au nevoie.
Să luăm pentru noi îndemnul din versetul 16, repetat textual în Efeseni 4.25: „Vorbiţi fiecare cu aproapele său adevărul"! Iar sfârşitul versetului 19 insistă: dubiţi deci adevărul...".
Acum Domnul poate să-i răspundă delegaţiei din Betel în legătură cu zilele de post (cap. 7.2,3): ele vor deveni timp de bucurie şi de veselie, de adunări fericite (v. 19; împlinire a Psalmului 122). Ar putea oare purta doliu cei care se bucură de prezenţa Mirelui în mijlocul lor?
 (comp. cu Matei 19.14,15).