Versetul zilei

14 ianuarie 2017

O noapte binecuvantata!

Esti preocupat sa-ti trăiești viața în așa fel, încât să-și găsească placere Dumnezeu în tot ceea ce faci?
Ce gânduri îți ocupă mintea mai mult?

Îți doresc o noapte plină de pace!
Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuieşte, căci până şi noaptea îmi dă îndemnuri inima. Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin. De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se înveseleşte, şi trupul mi se odihneşte în linişte. 
Psalmi, 16:7-9

Tu ai biruit!!!

13 ianuarie 2017

Singur pe drum!

Fara EL, n-am nici o sansa!

Dupa cum bine stim, zilnic suntem curtati de cel rau. Vine sa ne ispiteasca prin diferite feluri si pentru fiecare are metoda potrivita. Poate ca vreunul se gandeste ca el nu are de-a face cu asa ceva...
Insa cred ca toti suntem in aceasta primejdie. Daca a venit sa-l ispiteasca pe Domnul Isus, credeti ca nu are curaj sa vina la noi? Credeti ca i-o fi rusine?

Una dintre metodele cu care vine diavolul la mintea noastra si astazi este de a ne face sa punem la indoiala Cuvantul si promisiunile Domnului.
In cartea Geneza a venit sa o ispiteasca pe Eva punand urmatoarea intrebare: 
”Oare a zis Dumnezeu cu adevarat.....?”
La Domnul Isus i-a spus: ” Daca esti Fiul lui Dumnezeu....”

”OARE?”, ”DACA?”
Doua cuvinte care de foarte multe ori te fac sa pui la indoiala ceea ce Dumnezeu a spus sau ti-a promis prin Cuvantul Sau.
”Oare” chiar crezi ca Dumnezeu te-a iertat?
sau ...crezi ca Dumnezeu te mai poate ierta daca ai pacatuit?

Daca inca mai ai semne de intrebare in legatura cu acest lucru, e momentul sa pui capat acestor nedumeriri si sa sa declari celui rau ca esti iertat de toate pacatele tale. 
Daca vii sincer inaintea lui Dumnezeu si-ti marturisesti pacatul, te caiesti si incetezi a-l mai savarsi, tu esti iertat!
 Atunci Ti-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: ” Imi voi marturisi Domnului faradelegile!” Si Tu ai iertat vina pacatului meu. Ps. 32:5
Daca pe David l-a iertat, de ce oare mai pui la indoiala ca tu nu esti iertat?
Cuvantul Domnului iti confirma acest lucru!
De-altfel, si dupa ce ne intoarcem la Hristos si am fost iertati se intampla si asta nu doar la unii, ci toti suntem in aceeasi categorie, pacatuim iarasi. Poate ca nu acelasi pacat savarsim, insa pacatuim.
Cum...?....poate intreaba vreun ”fariseu”. Dupa ce te-ai intors la Hristos mai poti pacatui?
DA! Biblia imi confirma din nou pentru ca, si dupa ce am venit la Hristos si am fost iertati, noi mai pacatuim.
” Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti. Dar, daca cineva a pacatuit, avem laTatal un mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihanit” 1 Ioan 2:1
Oh, dar aici Biblia spune: ”dar, daca cineva...deci, nu toti”, poate spune acelasi fariseu.
Biblia ne spune:
”Nu este niciun om neprihanit, niciunul macar” Romani 3:10
”Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” Romani 3:23
”Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri si adevarul nu este in noi”
 1 Ioan 1:8
Hristos este Singurul fara de pacat, noi suntem supusi greselilor, dar prin Jertfa lui Isus avem iertarea pacatelor.
Daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat.
1 Ioan 1:7
 Suntem tarana, suntem expusi greselilor si zilnic ”suntem in bataia pusti” celui rau, insa este Unul care ne poate da biruinta, si Acela este ISUS HRISTOS.

11 ianuarie 2017

Pus la incercare!?

”Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam...” Geneza 22:1/a
Despre ce lucruri este vorba?
Incepand cu cap.12 din Geneza si pana la cap.22 gasim descrise aceste ”lucruri”despre care ne vorbeste acest verset. Dumnezeu inca de la inceput ii face o promisiune lui Avram si ii spune ca va face din el un neam mare, il va binecuvanta si il va face o binecuvantare. Avram devine
Avraam, tatal tuturor credinciosilor si este cel mai bun exemplu din Scriptura datorita credintei sale, fapt care i-a si fost socotit ca neprihanire.
Dumnezeu ii scoate din tara lui si-i fagaduieste o alta tara, ii fagaduieste un urmas, dar timpul trecea si toate aceste fagaduinte pareau ...nerealizabile. Cu toate acestea Avraam ii doveste lui Dumnezeu ascultare si o incredere absoluta.
Paraseste tara, pleaca spre ”necunoscut” apoi merge in tara Moria unde urca pe munte cu o sarcina bine trasata pentru a-l jertfi pe fiul sau Isaac pe care abia ce-l primise in dar, dupa lungi si lungi asteptari pentru ca el a nadajduit  impotriva oricarei nadejdi (Romani 4:18)
  Acum a sosit  vremea cand Avraam este incercat.
”Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam...” ,

In viata noastra am primit multe binecuvantari si toate le-am primit ca dar nemeritat, dar vine o vreme cand si noi vom fi pusi pe cantar si cantariti. Vine o vreme cand suntem pusi la incercare. 
Ce facem in ziua incercarii? 
Auzim zi de zi vesti care ne intristeaza. Noi, dar si multi frati de-ai nostri crestini sunt foarte greu incercati, pierderea celor dragi, diagnostice crunte, neintelegeri in familie, copii neascultatori si toate acestea lasa rani adanci in suflet si in ciuda acestor incercari prin care suntem trecuti, trebuie sa ramanem statornici in credinta, sa fim multumitori si in acelasi timp sa  fim increzatori in planul lui Dumnezeu.
Nu este simplu, dar ancorati in Hristos vom putea.
Dupa fiecare incercare vine si binecuvantarea. Hristos nu ramane dator nimanui, dar sa nu uitam ca si dupa fiecare binecuvantare vine si o incercare pentru a ne modela dupa chipul lui Hristos.
Daca esti in mijlocul incercarii...aminteste-ti ca Dumnezeu a fost bun si ti-a dat mii de binecuvantari. Roaga-te sa-ti dea putere sa treci cu biruinta, pentru ca dupa fiecare furtuna, apare si soarele.
O zi binecuvantata!